Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ξεχωρίζει απόψε το Ξάνθη - Παναθηναϊκός στα Πηγάδια


Στην Θράκη βρίσκεται ήδη η ομάδα του τριφυλλιού με σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία

   ΤΟ PREGAME
      TOY ΑΓΩΝΑ




Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια (7/10, 18:15, Novasports2), που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο στην αγωνιστική.
Το τριφύλλι έρχεται στην θράκη με την ψυχολογία σαφώς ανεβασμένη μετά το 1-1 με την Τότεναμ που συνοδεύτηκε από το πιο μεστό φετινό παιχνίδι του, έχοντας ωστόσο μια τουλάχιστον μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, όπως άλλωστε και η Skoda. Κυρίως όμως, ο Παναθηναϊκός έρχεται χωρίς Κουίνσι και Μπουμσόνγκ για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα, στον πάγκο της οποίας θα κάνει το ντεμπούτο του ο Νίκος Κωστένογλου.

Skoda Ξάνθη:
Μετά και την ήττα από τον Πλατανιά στην Κρήτη, η Ξάνθη έφτασε σε οριακό σημείο καθώς είναι εμφανές ότι χρειαζόταν μία επανεκκίνηση. Αυτή, στην διοίκηση της ομάδας, πιστεύουν ότι θα έρθει με τον καβαλιώτη προπονητή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Θρακιωτών.  Ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε από την Δευτέρα τις προπονήσεις στα Πηγάδια και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Γκλέισον αλλά και του Μαρίν που είναι τιμωρημένος.
Αναλυτική η αποστολή: Βιβιανί, Λοντίγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καζούμπα, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντάνι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Πλατέλλας, Ονουάτσι, Μαρσελίνιο, Τριάδης, Νάκας, Μαρκόφσκι, Ράνος, Τορομανίδης.

Παναθηναϊκός:
Το 1-1 με την Τότεναμ στο ΟΑΚΑ για τους ομίλους του Europa League, θέλουν να θέσουν ως…βάση για μία καλύτερη συνέχεια στον Παναθηναϊκό. Στην μετά-Κατσουράνη εποχή, πλέον, οι «πράσινοι» για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν έδειξαν πολλά και καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ωστόσο άλλο Ευρώπη και άλλο πρωτάθλημα, όπου το τριφύλλι φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις. Έτσι, το ζητούμενο στο ματς με την Ξάνθη για την ομάδα του Φερέιρα είναι η νίκη, οι τρεις βαθμοί αλλά και η επιπλέον ψυχολογική ώθηση που θα δώσει κάτι τέτοιο, μετά το καλό ματς με τους Λονδρέζους την Πέμπτη.
Βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής έχει και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κουίνσι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και έμεινε εκτός αποστολής την ώρα που δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Μπουμσόνγκ, ο ανέτοιμος Σο, αλλά και για λόγους τακτικής οι Ταμπάκης, Μπαρμπαρούσης, Πετρόπουλος, Δώνης, Μαρινάκης και Κουσίδης. Αντίθετα, ετοιμοπόλεμος κρίθηκε και είναι στην αποστολή ο Βελάσκες.