Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Ο ένας γύρισε από τις Βρυξέλλες, ο άλλος θα πάει τώρα...

Ο λόγος για τους δυο βουλευτές Έβρου της ΝΔ: ο Γεροντόπουλος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Δερμεντζόπουλος θα πάει αυτήν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ





Στη συνάντηση των κομμάτων και των Ευρωβουλευτών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) που έγινε στις Βρυξέλλες την Δευτέρα 1/10/2012, τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Ν. Έβρου κ.Κυριάκος Γεροντόπουλος.
 Ο κ. Γεροντόπουλος λαμβάνοντας το λόγο και αναφερόμενος στη κρίση που συγκλονίζει την Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά:
 «Ο ενθουσιασμός των Ευρωπαίων για την Ένωση δυστυχώς μεταβλήθηκε σε προβληματισμό. Στις χώρες που μέχρι πρόσφατα αποτέλεσαν την κινητήριο μοχλό της Ευρώπης σήμερα δημοσκοπικά προηγείται η άρνηση (π.χ Γερμανία). Οι Οραματιστές Ηγέτες έχουν δώσει τη θέση τους σε εκείνους που τα δικά τους λάθη τα μεταθέτουν στην πλάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Η σημερινή κρίση ήταν αναπόφευκτη από τη στιγμή που υπήρξε το πολιτικά παράδοξο να φθάσουμε στην Νομισματική Ενοποίηση χωρίς να έχει προχωρήσει η αντίστοιχη Οικονομική και Δημοσιονομική. Επίσης χωρίς να έχει προηγηθεί η Πολιτική Ένωση απόρροια της οποίας θα ήταν η εμβάθυνση, η κοινή Εξωτερική πολιτική και η κοινή πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας.
 Αν δεν αποφασίσουμε να επισπεύσουμε την ουσιαστική ένωση με τελικό στόχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα προβλήματα όλο και θα αυξάνονται»
 Τέλος ο κ. Γεροντόπουλος μιλώντας για την ανεργία των Νέων τόνισε:
 «Η εποχή των διαπιστώσεων πέρασε. Οι νέοι πληρώνουν τα λάθη των προηγούμενων γενεών και είναι οργισμένοι. Οι οργανωμένες Πολιτείες υπάρχουν για να προσφέρουν στους Πολίτες τους 4 βασικά αγαθά: ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ. Αν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους οι Νέοι θα τους ξεπεράσουν, θα τους σαρώσουν.
 Είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία για τα χρήματα που δίνονται για εκπαίδευση. Για να πιστέψει η νέα γενιά και να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης.»

Ο Βουλευτής ΝΔ Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Απολογισμού, Ισολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, προσκεκλημένος του  HANNS SEIDEL FOUNDATION, θα συμμετάσχει ως Εισηγητής στον πολιτικό διάλογο που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, στις 9-10/10/12, με θεσμικά όργανα της ΕΕ με θέμα την Ελλάδα υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.
Στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου θα είναι οι τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, των νέων μέτρων, ενώ θα αποτιμηθεί η σημερινή κατάσταση, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές της χώρας μας.
Στον πολιτικό διάλογο θα συμμετέχουν Επίτροποι, Ευρωβουλευτές καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΚ.