Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Θέμα στο site της ΟΥΕΦΑ το ρεκόρ του Β. Δανιήλ που δεν έγινε


Στην στήλη των παράξενων της εβδομάδας στο uefa.com έγινε η πρόσφατη ατυχία του τεχνικού διευθυντή της Ξάνθης στην προπόνηση της ομάδας

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Θέμα στην στήλη των παράξενων της εβδομάδας στο http://www.uefa.com/ έγινε η πρόσφατη ατυχία του Βασίλη Δανιήλ στην προπόνηση της Skoda Ξάνθης, με την επίσημη ιστοσελίδα της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να αναφέρει πως η περιπέτειά αυτή τού στοίχισε την κατάρριψη ενός ρεκόρ.

Η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ στέκεται στο γεγονός ότι στα 74 του χρόνια ζωής ο Δανιήλ έγινε ο γηραιότερος προπονητής που θα αναλάμβανε χρέη τεχνικού σε κάποια ομάδα της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας της Ελλάδος. Ωστόσο, αναφέρει ότι δεν  πρόλαβε να το πετύχει, περιγράφοντας συνοπτικά την ατυχία του και την αντικατάστασή του.

Διαβάστε την αναφορά της ιστοσελίδας της UEFA στο ρεκόρ που παραλίγο να… πετύχει ο 74χρονος καβαλιώτης τεχνικός αλλά και στην… μοίρα που τελικά του το στέρησε:

«Αριθμός: 74.
Την περασμένη Κυριακή ο Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος έκλεισε 74 χρόνια ζωής στις 3 Αυγούστου, θα γινόταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής σε ομάδα της Ελληνικής Σούπερ Λίγκας, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης μετά από την παραίτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη.Παρόλα αυτά η μοίρα γύρισε την πλάτη στον δανιήλ, προπονητή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος τη δεκαετία 1980, ο οποίος είχε μείνει μακριά από τους πάγκους επαγγελματικών ομάδων από τον Φεβρουάριο 1999. Ο μέσος της Ξάνθης Ντάνι έπεσε επάνω του στην προπόνηση της Πέμπτης, ρίχνοντας τον βετεράνο προπονητή στο έδαφος, και σπάζοντας το πόδι του. Την στιγμή που ο Δανιήλ ήταν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση, η Ξάνθη ανακοίνωσε ότι χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κωστένογλου, στερώντας από τον Δανιήλ την ευκαιρία να καταγράψει αυτό το ρεκόρ».