Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Απειλεί με μηνύσεις και αγωγές ο Ζεϊμπέκ τον Κουίκ

Συνέχεια στο επεισόδιο που είχαν οι δυο τους στην Βουλή έδωσε ο Τέρενς με δήλωσή του, με την οποία αναφέρεται σε νομικές απειλές από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναφερόμενος στο φραστικό επεισόδιο που του προέκυψε από τον Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ σήμερα (02/10/2012) στους διαδρόμους της Βουλής, έκανε την εξής δήλωση:

«Το περίμενα ότι κάποια στιγμή οι αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων για τα Εθνικά θέματα της Ελληνικής Θράκης, θα ενοχλούσαν κάποιους.

Έτσι, δεν με αιφνιδίασε η σημερινή εναντίον μου διαμαρτυρία στους διαδρόμους της Βουλής, του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, η οποία εξελίχθηκε σε προειδοποίηση, σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσα για τον πίνακα του ρολογιού-σύμβολο της πόλης της Ξάνθης, με την…τουρκική σημαία, που χαρίστηκε παρουσία του συναδέλφου μου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, στον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της Θράκης.

Μου διαμαρτυρήθηκε ότι τον έθιξα γράφοντας ανακρίβειες και ότι ο σχετικός πίνακας δεν είναι πλαστός, αλλά αυθεντικός του 1952.

Στη κουβέντα του, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Του επεσήμανα ότι τέτοια Ένωση, απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες από τον Άρειο Πάγο.

Επιβεβαιώνω επίσης από την ανάρτηση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας thrakitoday.com, ότι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ με προειδοποίησε (δεν το εξέλαβα ως απειλή, γιατί απειλές δεν δέχομαι) ότι την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι που τον ενοχλεί προσωπικά, θα αντιδράσει με νομικές διαδικασίες.

Του απάντησα ότι οι όποιες μηνύσεις ή αγωγές θα είναι παράσημο για μένα σε έναν αγώνα που γίνεται για να μην υποκύψει η Θράκη στα σχέδια της Άγκυρας.

Και κάτι τελευταίο, άσχετο με το σημερινό περιστατικό. Είναι σαφές ότι με τίποτα δεν θα αλλάξουν οι ανυποχώρητες εθνικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως εκφράζονται και στις αλλεπάλληλες Ερωτήσεις που έχω καταθέσει τον τελευταίο καιρό στη Βουλή σε σχέση με τη δράση της Άγκυρας, του Προξενείου της, των πρακτόρων-φερετζέ που χρησιμοποιούν και των παρακρατικών (τουρκικών) οργανώσεων στις οποίες αναφέρθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρόσφατη ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής».


Σας επισυνάπτουμε το κείμενο της Ερώτησης που είχε καταθέσει λίαν προσφάτως ο κ. Κουίκ:


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΠΙΝΑΚΑΣ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Κύριε Υπουργέ,

Σε τοπικά Μ.Μ.Ε. του Νομού Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στην
ηλεκτρονική σελίδα http://www.thrakitoday.com  και στην ημερήσια Εφημερίδα
της Ξάνθης «ΜΑΧΗΤΗΣ», δημοσιεύονται φωτογραφίες οι οποίες εξευτελίζουν το Σύμβολο της Ξάνθης (Ρολόι κεντρικής πλατείας).

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο πίνακας ζωγραφικής που δώρισε η
αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψη του στον Ν. Ξάνθης στις 18 Αυγούστου 2012.

Στον πίνακα απεικονίζεται επάνω στο ρολόι της Ξάνθης να  κρέμεται η Τουρκική Σημαία εκφράζοντας επικίνδυνες και ακραίες λογικές.

Πρόκειται για μια φωτογραφία διχασμού στην τοπική κοινωνία. Δεν εκφράζει ούτε τους Χριστιανούς αλλά ούτε και τους Έλληνες Μουσουλμάνους του Ν. Ξάνθης, οι οποίοι ζουν αρμονικά, έχουν κοινές αγωνίες επιβίωσης, κοινό μέλλον, κοινή ΠΑΤΡΙΔΑ και πάνω από όλα κοινή ΕΛΠΙΔΑ για την σωτήρια της Χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει σοβαρό ζήτημα Εθνικής Πολιτικής και Ηθικής Τάξης και αυτό γιατί ο πίνακας δόθηκε στον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης υπό το άγρυπνο βλέμμα και την ανοχή Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

Οι συνεργάτες σας εύκολα μπορούν να βρουν τις σχετικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Όπως μου επισημαίνει ο Πολιτευτής Ξάνθης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Χαράλαμπος Ευστρατίου, «ο Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ξάνθης έχουν συνάψει σχέσης φιλίας και αναγνώρισης  με το παράνομο εθνικιστικό κόμμα DEB στον Ν. Ξάνθης και την αυτοαποκαλούμενη  «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στον Ν. Ξάνθης. Και μάλιστα, εκπρόσωποι του παράνομου εθνικιστικού κόμματος DEB, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου (αρθογράφο της τουρκόφωνης Γκιουντέμ) και την Νετζλά Τσαβούς (γιατρό, επικεφαλής του τομέα Γυναικών), είχαν πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κατά την οποία ο Αχμέτογλου απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξάνθης και υποψήφιος βουλευτής Νίκο Καλιαμπάκα».

Υπενθυμίζεται ότι το εθνικιστικό «κόμμα» της Άγκυρας DEB ιδρύθηκε το 1991 από τον Αχμέτ Σαδίκ, με σκοπό να... προσηλύτισει τους μουσουλμάνους της περιοχής αλλά και να προσεταιριστεί όσους δηλώνουν Τούρκοι και πιστεύουν στην αυτόνομη παρουσία τους στα πολιτικά αυτοδιοικητικά θέματα και όχι μόνο.

Και προς τεκμηρίωση, για να μην υπάρχουν αυταπάτες για το τι πιστεύουν τα στελέχη του κόμματος DEB, αρκεί να διαβάσει κανείς τα λόγια του προέδρου του Μουσταφά Αλί Τσαβούς:

«Μια μέρα αυτοί που αγνοούν εμάς, αυτοί που αγνοούν το μεγάλο Τουρκικό έθνος θα διαψευσθούν. Εμείς στεκόμαστε ορθοί και ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα. Ζούμε στη Δυτική Θράκη ως Τούρκοι και Τούρκοι θα μείνουμε!»

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γνώριζε η Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ζήτημα του πίνακα και τι έχει πράξει μέχρι σήμερα;

2.  Εφόσον δεν το γνώριζε τι προτίθεστε να πράξετε;

3.  Σκοπεύετε να κάνετε ειδικότερη και αποκλειστική συζήτηση - ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το πρόβλημα - φωτιά της Θράκης; Είτε κατά μόνας είτε όλων των εκπροσώπων τους σε κοινή συνεδρίαση, όπως πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει, ώστε κανείς να μην είναι ανημέρωτος και όλοι να είναι υπεύθυνοι των πράξεών τους μπροστά στο φάσμα μίας ανατροπής του status της ελληνικής Θράκης που  επιχειρείται να γίνει;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ