Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Σκάφος αναψυχής προσάραξε στη Μέση


Άλλο πλοίο έμεινε ακυβέρνητο στην Θάσο λόγω βλάβης

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για τα δύο περιστατικά



Την Τετάρτη το βράδυ στις 22.15 η λιμενική αρχή Φαναρίου ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του σκάφους αναψυχής "Γλαράκι" (Ν. Λάγους 142), με τρεις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή της Μέσης, σε απόσταση 70 περίπου μέτρων από την ακτή.


Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στέλεχος του λιμεναρχείου, με το ιδιωτικό σκάφος "Θείος", καθώς και το σκάφος "Αστέρια ΙΙ", το οποίο και μετέφερε ασφαλώς τους δυο επιβαίνοντες στην ακτή, ενώ στο σκάφος παρέμεινε ο κυβερνήτης του.

Το "Γλαράκι" αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, τις πρωϊνές ώρες χθες και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Φαναρίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη λιμενική αρχή Φαναρίου.

Εν τω μεταξύ προχθές στις 21.45, η λιμενική αρχή Θάσου, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ "Θάσος Ι", ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Θάσου για Κεραμωτή Καβάλας, παρατήρησε μια ερυθρή φωτοβολίδα χειρός, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. από το λιμάνι της Θάσου, νότια του νησιού Θασοπούλα.

Το "Θάσος Ι" προσέγγισε στην περιοχή και εντόπισε το σκάφος αναψυχής "Theophane", ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, με μοναδικό επιβαίνοντα τον αλλοδαπό κυβερνήτη του, καλά στην υγεία του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ-Ο/Γ "Άγιος Ραφαήλ", καθώς και πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, συνοδεία του οποίου το "Theophane" ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα της Θάσου.