Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μαίνεται η σκληρή κόντρα Ξυνίδη - Τσούρα

Άλλους υποψηφίους προτείνει ο ένας και άλλους ο άλλος

Το αποτέλεσμα να καθυστερεί υπερβολικά το ΠΑΣΟΚ να δώσει χρίσματα...

Διαβάστε λεπτομέρειες...



Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, χθες οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος διαπίστωσαν πως βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο». Οι χειρισμοί στην υπόθεση Καμίνη είναι πιθανό να έχουν ακυρώσει την υποψηφιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη για τον δήμο της Αθήνας.

Ο ίδιος ο Γ. Καμίνης έθεσε ως προϋπόθεση για να εκτεθεί στην εκλογική διαδικασία τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και απέρριψε τη μετακίνησή του στην περιφέρεια Αττικής. Οι δηλώσεις του «πάγωσαν» την Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποφύγει να κάνει το παραμικρό σχόλιο στην πολιτική ενημέρωση.
Προβλήματα υπάρχουν και στις άλλες κεντρικές μάχες. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΣΟΚ έχει διχαστεί για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Μπουτάρη, στον Πειραιά επιμένει να είναι υποψήφιος ο Π. Φασούλας, ενώ στην περιφέρεια Αττικής ο Γ. Σγουρός απειλεί με αντάρτικο.
Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στο ΠΑΣΟΚ. Hδη στην Ελευσίνα ο προερχόμενος από τον ΣΥΝ, Γ. Αμπατζόγλου, απέσυρε το αίτημα που είχε υποβάλει στην Ιπποκράτους. Στο Περιστέρι το κυβερνών κόμμα δείχνει να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, στο Αιγάλεω οι βουλευτές προτιμούν μια αξιοπρεπή ήττα από το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας με ελπίδες νίκης για να διατηρήσουν τους μηχανισμούς τους και στη Φυλή ο Δ. Μπουραΐμης έχει μείνει ξεκρέμαστος και με τα πλευρά του εκτεθειμένα στη δράση ανταρτών. Στον Ασπρόπυργο ο Θ. Σερέπας αποσύρθηκε και ξέσπασε εμφύλιος έξι υποψηφίων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα στην επιτροπή υποψηφιοτήτων μεταξύ του Σ. Ξυνίδη και του Θ. Τσούρα παραμένει βαρύ, με τα δύο κορυφαία κομματικά στελέχη να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους σε πάρα πολλές περιπτώσεις δήμων και περιφερειών.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/