Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Δαλάτση



Εχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο η δημοτική σύμβουλος Ξάνθης


Πλήθος τα συλλυπητήρια. Το πρωί του Σαββάτου η κηδεία της...




Τη μάχη με την επάρατο έχασε το πρωί της Παρασκευής 27 Αυγούστου 2010 η Δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Δαλάτση, που αφήνει ως παρακαταθήκη το έντονο και πλούσιο κοινωνικό της έργο. Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν με τον τρόπο τους ο καθένας οι επικεφαλής του Δήμου και των Δημοτικών παρατάξεων ενώ ψήφισμα εκδόθηκε για τον χαμό της. Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στα νεκροταφεία της Ξάνθης.




Δήμαρχος ΞάνθηςΜ. Στυλιανίδης

'Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχαήλ Στυλιανίδης εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Δημοτικής Συμβούλου Ειρήνης Δαλάτση και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά στην οικογένεια και στους οικείους της εκλιπούσης.

Ο χαμός της αποτελεί πλήγμα για την αυτοδιοικητική οικογένεια η οποία πενθεί αλλά και για την τοπική κοινωνία αφού είναι γνωστή η μεγάλη της προσφορά αλλά και το έργο που επιτελούσε στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα και ιδιαίτερα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας από την επάρατο νόσο.

Ας είναι γαλήνιος ο δρόμος της προς την αιωνιότητα'.


Χ. Πούλιος, επικεφαλής 'Πολίτες για την Αλλαγή'

'Είναι μια μέρα απ' αυτές που εύχεσαι να μην είχαν έρθει ποτέ...

Η Ειρήνη, η δική μας Ειρήνη, η Ειρήνη όλων, έφυγε από το μάταιο αυτό κόσμο.

Έχοντας όμως αφήσει έντονο και διακριτό πίσω της το ίχνος τής προσωπικής της διαδρομής. Με ανεξίτηλα τα σημάδια της κοινωνικής της προσφοράς και της συμμετοχής της σε αγώνες για εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, για κοινωνική μέριμνα, για τη λύση χρόνιων προβλημάτων των αδύναμων και των κατατρεγμένων. Κι όλ' αυτά τα έκανε με το δικό της χαρακτηριστικό και ασυμβίβαστο τρόπο. Δεν αρνήθηκε ποτέ να βγει μπροστά, να παλαίψει, να φωνάξει πρώτη αυτή για όσα πληγώνουν την κοινωνία μας. Άνθρωπος της προσφοράς, της συνεργασίας, της εξεύρεσης πρακτικών λύσεων, χωρίς προσωπικά ταμπού και εξαρτήσεις, ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Δεν πρέπουν δάκρυα στην Ειρήνη μας. Άλλωστε, δεν θα τό 'θελε και η ίδια. Μόνο υπόσχεση για πίστη στους αγώνες μας και συνέπεια σε όσα η ίδια πίστευε κι αγωνίστηκε. Και είναι βέβαιο ότι η Ειρήνη μας, ο "Τσε" όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσαμε όλοι μας, θα μας χαμογελάει από κει πάνω...'.

Ν. Ανταμπούφης, επικεφαλής 'Πολίτες για την Ξάνθη', Αντιπρόεδρος Δ.Συμβουλίου

Με θλίψη πληροφορήθηκα το μεσημέρι της Παρασκευής την είδηση του θανάτου της Ειρήνης Δαλάτση. Η Ειρήνη υπήρξε μια λαμπρή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν τιμή μου που συνεργαστήκαμε στο Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών του Δ. Ξάνθης. Η συμμετοχή της στα κοινά ήταν φυσική συνέπεια της πολύχρονης παρουσίας της στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας στον οποίο διακρινόταν για τον επαγγελματισμό της, την επιστημονική της επάρκεια αλλά κυρίως για το ανυπόκριτο ενδιαφέρον της στην υποστήριξη των πολιτών. Με λίγα λόγια η Ειρήνη ήταν ένα παλικάρι και νιώθω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης είναι πιο φτωχό πλέον εξαιτίας της απουσίας της.

Στους οικείους της εκφράζω τα συλλυπητήρια μου.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, συνελθών εκτάκτως την 27.8.2010 μετά την αναγγελία του θανάτου της Ειρήνης Δαλάτση, Δημοτικής Συμβούλου, εκλεκτού και ενεργού στελέχους της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό της Δημοτικής Συμβούλου.

2. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

3. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία.

4. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του συλλόγου καρκινοπαθών στον οποίο ήταν και Πρόεδρος.

5. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.



Πηγή:  http://www.xanthionline.com/