Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Σε Κομοτηνή και Αδριανούπολη την άλλη εβδομάδα ο Τσίπρας

Κοινή διοργάνωση Συνασπισμού και κόμματος O.D.P. της Τουρκίας

Παρών και ο  πρόεδρος του τουρκικού αριστερού κόμματος Αλπέρ Τας

          Μάθετε λεπτομέρειες



Μια διαφορετική προσέγγιση διαλέγουν το κόμμα του Συνασπισμού και το κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης από την Τουρκία Ο.D.P., για να κοινωνήσουν τις απόψεις τους και διοργανώνουν από κοινού ένα διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την «Ισόρροπη μείωση εξοπλισμών Ελλάδος - Τουρκίας, συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».

Οι εκδηλώσεις με τοποθετήσεις εκτός των προέδρων των δύο κομμάτων θα γίνουν στην Ανδριανούπολη και την Κομοτηνή στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Έτσι την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του O.D.P Αλπερ Τας, ενώ την επόμενη μέρα Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου το διήμερο θα κλείσει με εκδήλωση στην Κομοτηνή.

Για την διοργάνωση αυτή και με την παρουσία του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα περιφερειακή σύσκεψη με αφορμή την πορεία του ΣΥΝ εν όψει των περιφερειακών και τοπικών εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας ανοίγοντας την σύσκεψη ανέφερε ότι η επερχόμενη εκλογική μάχη είναι κρίσιμη και δεν έχει μόνον χρώμα αυτοδιοικητικό μετά τις πρωτοφανείς εξελίξεις που αφορούν την οικονομία της χώρας.

Το επόμενο διάστημα επισήμανε «θα είναι διάστημα έντονων πολιτικών διεργασιών μια που τα αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών δεν έχουν ακόμη φανεί, επιλογές ακραίες νεοφιλελεύθερες με βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος. Οι εκλογές έχουν άμεση σχέση με το μνημόνιο ενώ ο «Καλλικράτης» καταδίκασε την αυτοδιοίκηση σε ανυποληψία.
Η Αριστερά στις εκλογές αυτές δεν μπορεί να μην βάζει σαν κύριο ζήτημα την απεμπλοκή από το μνημόνιο σε μια προσπάθεια να συγκροτήσει πλατύ μέτωπο ενάντια σε αυτό απευθυνόμενη ταυτόχρονα σε όλους όσους προδόθηκαν από την πολιτική της κυβέρνησης».

Επισήμανε ακόμη ότι επιβάλλεται να παρακολουθήσουμε τις διεργασίες που γίνονται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από αυτούς που διαφωνούν με την πολιτική του, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ο μεγάλος μας αντίπαλος τελικά να είναι η απελπισία και η αποχή.

Στην σύσκεψη κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες από την πλευρά του ΣΥΝ σε ότι αφορά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων για την περιφέρεια.