Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθης 1-1


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ SUPERLEAGUE. 1-1 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΣΤΟ 51' ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ VIDEO
Στο πρώτο παιχνίδι του νέου πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει στο γήπεδο του την ομάδα της Skoda Ξάνθης, που κατάφερε και έφυγε με την ισοπαλία από την Λεωφόρο. Το σκορ άνοιξε ο Πετρόπουλος στο 9ο μόλις λεπτό, ενώ το 1-1 έκανε ο Έλινγκτον στο 51'.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στο νέο πρωτάθλημα να έχει την ίδια προβληματική εικόνα στο χώρο του κέντρου και την άμυνα, με αποτέλεσμα να χάσει τις περισσότερες μονομαχίες στην αναμέτρηση.

Μπουμσόνγκ και Καντέ έδειξαν να έχουν πολλά προβλήματα στην συνεννόηση (ο δεύτερος ήταν τραγικός), ενώ ο Νίνης έδειξε πως δεν μπορεί ακόμα να πάρει την ομάδα στις πλάτες του (ο Καραγκούνης αμέσως έδωσε ζωντάνια στην επίθεση).

Από την πλευρά της η ομάδα της Ξάνθης μπορεί να μην μπήκε δυνατά στο ματς, όμως παίζοντας έξυπνα τις αντεπιθέσεις κατάφερε να κάνει την ζημιά στους πράσινους, ενώ θα μπορούσε να κλέψει ακόμα και τη νίκη με τους Έλινγκτον και Μαρσελίνιο.

Τις εντυπώσεις στον ματς έκλεψε ο Κατόνγκο, ο οποίος εξέθεσε τον Σπυρόπουλο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Έλληνα αμυντικό να κινείται για ακόμα μια φορά στην μετριότητα.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής / βοηθοί: Σιδηρόπουλος (Δ), Ευθυμιάδης (Β), Τρύφων (Β)

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης (Μαρίνος 86'), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (Καραγκούνης 65'), Σιμάο, Νίνης (Κλέιτον 75'), Γκοβού, Λέτο, Πετρόπουλος.

Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσπούρνιγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (Μαρσελίνιο 70'), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάκι, Βασιλάκης (Σταθάκης 88'), Κωστούλας, Έλινγκτον (Μπούγκα 81').

Σκόρερ: Πετρόπουλος (9' Παναθηναϊκός), Έλινγκτον (51΄ Ξάνθη).

Κάρτες: Πόι (18' - Ξάνθη), Λέτο (48' - Παναθηναϊκός), Στραμπά (81' - Ξάνθη), Μπούγκα (92' - Ξάνθη).

Το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ξάνθη

Ο αγώνας ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση μετά την ανακοίνωση απόφαση του ΠΣΑΠ για τα επεισόδια βίας. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε αγώνες να διακόπτονται σε περίπτωση που ξεφύγουν τα πράγματα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (πρόεδρος ΠΣΑΠ) με δηλώσεις του πριν τον αγώνα.

Οι "γηπεδούχοι" είχαν την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, όταν σε μια σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά ο Πετρόπουλος προσπάθησε να σκοράρει από κοντά, όμως τελευταία στιγμή ο Μπέρτος έδιωξε σε κόρνερ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, σε ένα μαρκάρισμα του Κατόνγκο στον Λέτο μέσα στην μεγάλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση από τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης.

Πετρο-γκολ!!

(1-0) Η υπεροχή του "τριφυλλιού" καρποφόρησε μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Πετρόπουλο να βάζει το πρώτο γκολ του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα σε μια εκτέλεση φάουλ από το κέντρο και προς τα δεξιά από τον Λέτο, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού πήδηξε πιο ψηλά από όλους και άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά.




Στη συνέχεια η ομάδα της Ξάνθης ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε τον χώρο του κέντρου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα μπροστά από την εστία του τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, με τον καταπληκτικό Γκοβού.

Ο Γάλλος επιθετικός μάλιστα έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 33ο λεπτό για να κάνει δυο τα τέρματα της ομάδας του, όταν σε ένα "τυφλό" γέμισμα μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Πετρόπουλος έκανε κεφαλιά πάσα στο ύψος του ημικύκλιου με τον Γκοβού να πιάνει καταπληκτικό σουτ στην κίνηση και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνιγκ.

Πιέζει η Ξάνθη...

Η πρώτη καλή στιγμή της Ξάνθης στο παιχνίδι ήρθε στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Έλινγκτον με ατομική ενέργεια ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής (και δεξιά) και έκανε τεχνικό σουτ, με την μπάλα να περνάει ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Κατόνγκο με ένα προσωπικό σόλο ξεπέρασε τρεις αντιπάλους του και μπήκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού από τα δεξιά. Στη συνέχεια έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Στρμπα που έκανε το σουτ, με τον Σεϊταρίδη να διώχνει ηρωικά την μπάλα.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος στην αναμέτρηση, με τους πράσινους να είναι καλύτεροι στα πρώτα 25 λεπτά και την ομάδα της Ξάνθης να πιέζει μέχρι το τέλος, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Τιμωρός ο Έλινγκτον

(1-1) Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα της Ξάνθης, καθώς κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 51ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Πόι με ατομική ενέργεια γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, με τον Βασιλακάκη να κάνει μια κεφαλιά και τον Έλινγκτον με ωραίο σουτ να ισοφαρίζει.

Όσο η ώρα περνούσε και οι γηπεδούχοι δεν πετύχαιναν κάποιο τέρμα το άγχος επηρέασε την απόδοση τους και έκαναν αρκετά λάθη στο κέντρο, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.

Στο 73ο λεπτό ο Σίντεϊ Γκοβού έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Συγκεκριμένα ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γάλλος μόνος του ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την όμως στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καραγκούνης επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από στρώσιμο της μπάλας από τον Γκοβού, με τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει με δυσκολία.

Δραματικά τα τελευταία λεπτά

Τρία λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Πετρόπουλος έχασε απίστευτη φάση για να κάνει το 2-1. Ο Καραγκούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Καντέ να κάνει κεφαλιά πάσα στον Πετρόπουλο που ήταν μόνος, όμως ο επιθετικός του "τριφυλλιού" δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ.

Ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Πετρόπουλος παραλίγο να το πετύχει ο Σταθάκης στην τελευταία φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα σε ένα γύρισμα του Γκοβού μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο αμυντικός της Ξάνθης έπεσε με λάθος τρόπο για να κόψει την μπάλα που πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Τα γκολ της αναμέτρησης