Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη στην Τουρκία του Κομοτηναίου αρχηγού ΓΕΣ

- Βρίσκεται στην Πόλη προσκεκλημένος του νυν ομολόγου του και μελλοντικού αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ

- Το προφίλ του νέου αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που για πρώτη φορά δεν θα έχει εμπειρία από Θράκη!


Επίσκεψη στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί σήμερα ο Κομοτηναίος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης. Ο κ. Φραγκούλης βρίσκεται στην Πόλη κατόπιν προσκλήσεως  του Τούρκου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή εβδομάδα θα γίνει αρχηγός των τουρκικών Ενόπλεων Δυνάμεων. παράλληλα, θα συναντηθεί και με τον απερχόμενο αρχηγό του τουρκικού ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον Ισίκ Κοσανέρ, που αναβαθμίζεται, μαζί με τον Κομοτηναίο αρχηγό ΓΕΣ, κατά την επίσημη επίσκεψή του Τούρκου στρατιωτικού στην Αθήνα πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Κοσανέρ γεννήθηκε στην Σμύρνη το 1945 και συμμετείχε το 1974 ως καταδρομέας στην επιχείρηση «Αττίλας» κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Θα είναι ο πρώτος αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που δεν θα έχει υπηρετήσει στην 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης, αλλά βέβαια έχει διοικήσει στην Στρατιά του Αιγαίου. Χαρακτηρίζεται ως «πρακτικός άνθρωπος» και ιδιαίτερα επικοινωνιακός, αλλά και από την αυστηρή πειθαρχία και την εργασιομανία του.


Στην ελληνική πλευρά έχει σημάνει συναγερμός για να τον ψυχολογήσουν και να προβλέψουν τις πρώτες κινήσεις του, ένας προβληματισμός ρουτίνας που παρατηρείται κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή στην ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περσινή του επίσκεψη στην Αθήνα, ο Κοσανέρ αιφνιδιάστηκε όταν άκουσε τον Φραγκούλη να του μιλάει σε άπταιστα... τουρκικά. Ο αρχηγός ΓΕΣ λόγω του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή φρόντισε να μάθει την τουρκική γλώσσα, κάτι που του χρησίμευσε άλλωστε πολύ όταν υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία στην Άγκυρα αλλά και ως επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών και της Αντικατασκοπίας του Ελληνικού Στρατού.