Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ανακηρύχθηκαν όλοι οι συνδυασμοί από τα Πρωτοδικεία στην Θράκη


Δεν υπήρξαν προβλήματα, ούτε επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για ακυρώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κανονικά ανακηρύχθηκαν όλοι οι συνδυασμοί που κατατέθηκαν για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της Θράκης από τα Πρωτοδικεία της Θράκης.

Στο δικαστικό μέγαρο Κομοτηνής εξετάστηκαν οι συνδυασμοί που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους για περιφερειακές εκλογές και ανακηρύχθηκαν όλοι κανονικά. Οπότε μετέχουν κανονικά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Επίσης, το πρωτοδικείο Κομοτηνής εξέτασε και τους συνδυασμούς για τις δημοτικές στην Ροδόπη, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει και σε Έβρο αλλά και στην Ξάνθη. Στην τελευταία, ως προς τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν, ο συνδυασμός «Ισότητα στο Δήμο Ξάνθης» ανακηρύχθηκε κανονικά. Όμως, σε ότι αφορά στις πολυσυζητημένες υποψηφιότητες για το διαμέρισμα Σταυρούπολης, μοναδικός υποψήφιος ανακηρύχθηκε ο Κιρ Αλή Χασάνπεριορίστηκαν αφού παραιτήθηκε η Οσμάν Ογλού Μπινούρ μετά το θόρυβο που προκλήθηκε. Είναι ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να αμφισβητηθεί πιθανή εκλογή του συνδυασμού εξαιτίας του ψηφοδελτίου της Σταυρούπολης, όπως επίσης και να ελεγχθεί ο υποψήφιος για την υπεύθυνη δήλωση που προσκόμισε – εν γνώσει των συνεπειών- περί κατοικίας του στη Σταυρούπολη (που διαψεύδεται από τους πάντες εκεί).

Ο συνδυασμός «Πολίτες σε δράση» στο Δήμο Αβδήρων ανακηρύχθηκε κανονικά παρά την ακύρωση-παραίτηση του Σπύρου Χαλκλιδη, με νέο επικεφαλής τον Γιώργο Τσιτιρίδη. Από το ψηφοδέλτιο απουσιάζει πάντως ο Τάσος Κουγιουμτζόγλου. Όπως επισημαίνει πάντως η xanthipress, καθώς η σύνθεση του ψηφοδελτίου δεν είχε ανακοινωθεί κατά την κατάθεσή του δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν πόσες ακόμη παραιτήσεις υπήρξαν στη διάρκεια της εβδομάδας.