Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Πασάρουμε στους... κινέζους το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης;

Ήταν ανάμεσα στον φάκελο που ετοίμασε ο Παμπούκης με προτάσεις της Ελλάδας προς τον κινέζο πρωθυπουργό για επενδύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Ηχηρό ήταν το χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη από την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για τη μεγάλη επένδυση στον Αστακό, την πρώτη που θα γίνονταν με την περίφημη διαδικασία «fast track» που εξαγγέλθηκε πριν ενάμισι μήνα στην ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται ότι στις προτάσεις που μετέφερε κατά καιρούς ο Παμπούκης στους άραβες ήταν και η αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, σχέδιο που φέρεται να είχε ναυαγήσει πολύ πριν τον Αστακό.

Ωστόσο για το θρακιώτικο λιμάνι η στήλη έχει την πληροφορία ότι πλέον η στροφή της χώρας είναι προς την... Κίνα. Όπως μαθαίνουμε, επενδύσεις στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης εμπεριέχονταν στο φυλλάδιο µε τις προτάσεις της χώρας µας που ετοίμασε ο Παμπούκης και παραδόθηκε στον κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στο ίδιο φυλλάδιο προτείνονταν επενδύσεις στον Λιμένα Θεσσαλονίκης (μετά την «Cosco» στον Πειραιά), εγκατάσταση του τραπεζικού κολοσσού «China Development Βank» στην Ελλάδα και αναπτυξιακά έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.


 
Πηγή:   http://www.flitzani.gr/