Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εκδήλωση μνήμης για την εικαστικό και ποιήτρια Ιωάννα Φιλιππίδου

Στις 7μμ στον πολυχώρο του Μύλο του Μασούρα θα παρουσιαστεί το έργο μιας σημαντικής προσωπικότητας της Αλεξανδρούπολης που έφυγε από την ζωή πριν από έντεκα χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το εικαστικό και ποιητικό έργο μιας σημαντικής προσωπικότητας της Αλεξανδρούπολης της Ιωάννας Φιλιππίδου που έφυγε από την ζωή πριν από έντεκα χρόνια θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 7 μμ στον πολυχώρο του Μύλο του Μασούρα, στην Αλεξανδρούπολη.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Θρακικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Στην αναδρομική εικαστική έκθεση με τίτλο "Μακρά οδός απανδόχευτος" θα εκτεθούν αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολυδιάστατου καλλιτεχνικού έργου της Ιωάννας Φιλιππίδου, γλυπτά, χαρακτικά και φωτογραφίες σύνθεσης που συγκέντρωσαν οι οικείοι της από όλες τις γωνιές τις Ευρώπης, ενώ στον αφιερωματικό τόμο που έχει ετοιμαστεί για την καλλιτέχνιδα και θα κυκλοφορήσει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, εκτός από το εικαστικό αναδεικνύεται και το σπουδαίο λογοτεχνικό της έργο με αποσπάσματα από δημοσιευμένα και αδημοσίευτα πεζά ποιήματα της.

Η Ιωάννα Φιλιππίδου (1923-1999), γλύπτρια, χαράκτρια, ποιήτρια, σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, γυψοτεχνία και χαλκοχυτική στην Καράρα της Ιταλίας και τέχνη πέτρας και γρανίτη στο Οσλο της Νορβηγίας, ενώ συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις και εικαστικά συμπόσια στην Αθήνα και όλο τον κόσμο, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Σήμερα σπουδαία έργα της κοσμούν ευρωπαικές πόλεις.

"Ενας καλλιτέχνης στην πραγματικότητα εκφράζει ένα κομμάτι του εαυτού μας, εάν λοιπόν δεν γνωρίζει κανείς του δημιουργούς του τόπου του στην πραγματικότητα αγνοεί ένα κομμάτι του ευατού του" σχολίασε στo enet.gr η Ελβίρα Ταταριδου πρόεδρος Θρακικού Κέντρου και Πολιτισμού Θράκης.


Πηγή:  http://www.enet.gr/