Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αυτά είναι τα 51 μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΟ

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΟ;

Μία νέα σελίδα για τον τόπο μας, ανοίγει αναμφισβήτητα η επικείμενη εκλογή του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη και του πρώτου αιρετού Περιφερειακού συμβουλίου στη χώρα μας.


Το υπάρχον μοντέλο των υφιστάμενων Δήμων και Νομαρχιών, με τον κρατικό διορισμένο Περιφερειάρχη και το συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος, είναι σαφές ότι «έχει ξοφλήσει», αφού αποτελούσε «τροχοπέδη» μέχρι σήμερα, για κάθε σοβαρή αναπτυξιακή προσπάθεια και προοπτική στις περιφέρειες της χώρας.

Το πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα αποτελείται από πενήντα ένα συμβούλους. Συγκεκριμένα από τους πενήντα ένας συμβούλους η Καβάλα εκλέγει δώδεκα, η Ξάνθη εννέα, η Δράμα εννέα, η Ροδόπη εννέα και ο Έβρος δώδεκα. Με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εκλογών τα ονόματα αυτών που θα το στελεχώσουν φιλοξενεί ο ΠτΘ.


Τα ονόματα των περιφερειακών συμβούλων του Έβρου

Από τον κ. Παυλίδη θα εξαρτηθεί ο αριθμός τους

Οι κ. κ. Γιώργος Ούστογλου, Σταύρος Βαβίας, Σταύρος Παπαθανάκης, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Λίτσα Κουκουβέλα και Νίκος Τζανίδης είναι οι έξι περιφερειακοί σύμβουλοι από τον Έβρο, του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας», που θα συμμετέχουν στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με περιφερειάρχη τον κ. Άρη Γιαννακίδη και αντιπεριφερειάρχη Έβρου την κ. Γεωργία Νικολάου. Επίσης, στο περιφερειακό συμβούλιο θα συμμετέχουν τέσσερις Εβρίτες από το συνδυασμό της «Περιφερειακής Αναγέννησης» και πρόκειται για τους: Δημήτρη Πέτροβιτς, Χρήστο Γαλαζούλα, Σταύρο Καβαρατζή και Ελένη Δημούδη. Επειδή μάλιστα ισχύει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού θα πρέπει να καταλάβει έδρα στο νομό, στον οποίο ο συνδυασμός κατέκτησε τις περισσότερες έδρες, τότε γίνεται το εξής παράδοξο. Τα αποτελέσματα συγκλίνουν στο ότι ο κ. Παυλίδης θα πάρει τελικά έδρα στο νόμο Έβρου και όχι στο νόμο Ξάνθης. Μάλιστα, η επόμενη πιθανή περίπτωση είναι να πάρει έδρα στο νομό Καβάλας, αφού και εκεί τα αποτελέσματα του συνδυασμού είναι πολύ υψηλά. Αυτό θα κριθεί από την οριστική καταμέτρηση των ψήφων, ωστόσο η πιο πιθανή περίπτωση είναι ο κ. Παυλίδης να «μεταναστεύσει» στον Έβρο και ως εκ τούτου να στερήσει την εκλογή στο περιφερειακό συμβούλιο της κ. Ελένης Δημούδη.
Στο νομό Έβρου επίσης εκλέγονται και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», κ. κ. Χρήστος Τρέλλης και Τάκης Χαρίτου αντίστοιχα. Στην περίπτωση του κ. Χαρίτου ισχύει κάτι παρόμοιο με αυτήν του κ. Παυλίδη, καθώς και αυτός ως επικεφαλής συνδυασμού, προερχόμενος από τη Ροδόπη, θα κληθεί να συμμετάσχει στο περιφερειακό συμβούλιο μέσω του γειτονικού μας νομού. Εντούτοις, οφείλουμε να διατηρήσουμε μια επιφύλαξη και για τον κ. Χαρίτου, περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα από το πρωτοδικείο.


Ρευστότητα όσον αφορά στα ονόματα της Ροδόπης

Ρευστότητα παρατηρείται όσον αφορά το νομό Ροδόπης, καθώς φαίνεται να ανατρέπεται το μέχρι στιγμής δεδομένο ότι η «Κοινωνική Συμμαχία» εκλέγει 6 και η «Περιφερειακή Αναγέννηση» 3 περιφερειακούς συμβούλους. Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών τίθεται ισχυρό το ενδεχόμενο να αυξηθούν σε 7 οι έδρες της «Κοινωνικής Συμμαχίας» για το νομό μας και να μειωθούν σε δυο αυτές της Περιφερειακής Αναγέννησης. Με βάση το πρώτο ενδεχόμενο, από την «Κοινωνική Συμμαχία» θα μετάσχουν στο περιφερειακό συμβούλιο οι κ. κ. Ερτζάν Χουσεϊν, Σεβγκή Σαλήμ, Γιάννης Νικολαϊδης, Καάν Μουμίν, Μαρίκα Πουρνάρα και Αϊχάν Σιακίρ, ενώ από την «Περιφερειακή Αναγέννηση», οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μιχελής, Αθανάσιος Αραμπατζής και η κ. Μαίρη Κοσμιδου. Αν επικρατήσει, ωστόσο, το δεύτερο σενάριο, θα τεθεί εκτός περιφερειακού συμβουλίου η κ. Κοσμιδου και τη θέση της θα καταλάβει ο κ. Σουάτ Τσολάκ, ως 7ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Άρη Γιαννακίδη.


Τα ονόματα των περιφερειακών συμβούλων στο Νομό Δράμας

Με 9 εδρες θα εκπροσωπηθεί ο νομός Δράμας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Τις 6 από αυτές θα καταλάβουν υποψήφιοι από το συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία», ενώ τρεις θα είναι οι εκπρόσωποι από την «Περιφερειακή Αναγέννηση». Από το συνδυασμό του κ. Γιαννακίδη εκλέγονται οι κ.κ. Ιωάννης Τελλίδης, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Ανδρονίκη Κεφαλίδου, Γεώργιος Ζιμπίδης, Αντώνιος Μιτζιάρης και Στυλιανός Παπαδόπουλος. Από το συνδυασμό του κ. Παυλίδη εκλέγονται οι κ.κ. Καραβάς, Ανάργυρος Πατακάκης και Παναγιώτης Μωυσίδης.


Τα ονόματα των συμβούλων της Ξάνθης

Στη γειτονική Ξάνθη η έκπληξη καταγράφεται στην σχεδόν σίγουρη μη εκλογή στο νομό λόγω του μικρότερου ποσοστού που πήρε από ό,τι στον Έβρο, του υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη. Εκτός από τον κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, εκλέγονται και οι Χατζημεμίς Τουρκές, Μπαράν Μπουρχάν. Ο συνδυασμός δε του κ. Γιαννακίδη εκλέγει 6 περιφερειακούς συμβούλους, τους κ. κ. Δημήτριο Σαλτούρο, κ. Δημήτριο Χαριτίδη, Ιρφάν Οζούν, Ματούλα Τσούλου-Τσακαλίδη, Γεωργία Μαραγκού και Τάνια Σεράφια.



Ποιοι εκλέγονται στο νομό Καβάλας

Από το νομό Καβάλας με το συνδυασμό «Κοινωνική συμμαχία» θα εκλεγούν οι κ.κ. Νίκος Πατήρας (από την περιφερειακή ενότητα Θάσου) και Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Γιώργος Γερομάρκος, Κώστας Παπακοσμάς, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κωταΐδης και Χρύσανθος Σταυρόπουλος. Από το συνδυασμό δε «Περιφερειακή Αναγέννηση» εκλέγονται οι κ.κ. Ανδρέας Μπαλίκας, Κίμων Παπαδόπουλος και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Σίγουρη θεωρείται η εκλογή του κ. Θανάση Μακρή από το συνδυασμό «Οικολογία Αλληλεγγύη», ενώ πολύ πιθανή είναι και η εκπροσώπηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τον κ. Χρήστο Ποτόλια.

 
Πηγή:   http://www.paratiritis-news.gr/