Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ο Γκσπούρνινγκ σχολιάζει το φιλικό Αυστρία – Ελλάδα

Πως εκτιμά ο πορτιέρο της Ξάνθης ότι θα κυλήσει ο αγώνας, που ξεκινά στις 9.30 το βράδυ;
Για ποιον λόγο δεν τον κάλεσε ο προπονητής της Αυστρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...


Ανοιχτό χαρακτήρισε το φιλικό της Αυστρίας με την Ελλάδα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, ο οποίος κλήθηκε να κάνει δηλώσεις για την αναμέτρηση σε αυστριακές εφημερίδες. Οι δημοσιογράφοι της Αυστρίας τον αναζήτησαν αν και παραμένει στα Πηγάδια, όχι μόνο λόγω των γνώσεών του για την ελληνική ομάδα και επειδή ο ίδιος δεν κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα από τον αυστριακό ομοσπονδιακό προπονητή.

Ο πορτιέρο της Ξάνθης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην δική του απουσία από την αποστολή της Εθνικής Αυστρίας, αποκαλύπτοντας ότι την ζήτησε ο ίδιος. «Μίλησα πριν από δύο εβδομάδες με τον ομοσπονδιακό τεχνικό και ζήτησα να μη με καλέσει γιατί κάποια πράγματα δεν πάνε καλά στην ομάδα μου και το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος της περιόδου».

Σε σχέση με την αναμέτρηση Αυστρίας - Ελλάδας, ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό της πατρίδας του ότι «σε αυτό το φιλικό αναμένεται ο Φερνάντο Σάντος να κάνει αρκετές δοκιμές και να δώσει ευκαιρία σε λιγότερο έμπειρους παίκτες». Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα πραγματικά ανοιχτό παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα παρουσιάσουν καλό θέαμα. Το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία αλλά μπορούμε να νικήσουμε γιατί στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2012, πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση».

Αναφορικά με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας μετά την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ και την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος, ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ ανέφερε: «Ο νέος προπονητής της ομάδας ήταν ξεκάθαρος ότι θα γίνει ένα νέο ξεκίνημα αλλά αυτό θα γίνει βήμα-βήμα και η ομάδα εξακολουθεί να παίζει αρκετά αμυντικά. Σε αυτό το φιλικό αναμένεται ο Φερνάντο Σάντος να κάνει αρκετές δοκιμές και να δώσει ευκαιρία σε λιγότερο έμπειρους παίκτες».

Τέλος, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έκανε μια διαπίστωση για το ποδόσφαιρό μας και τους έλληνες φιλάθλους που κάθε άλλο παρά μας τιμά, αν και είναι πέρα για πέρα αληθινή: «Στην Ελλάδα δεν δίνουν πολλή αξία στην εθνική ομάδα. Εδώ καθημερινά μιλούν μόνο για τις ομάδες. Τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Αυστρία, όπου η εθνική είναι πάνω από όλα».


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/