Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Χαστούκι για το ΠΑΣΟΚ η ψηφοφορία για το Βατοπέδι

Σημαντικές διαρροές στις παραπομπές για Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη
Ακόμα και ο Κοντός θα αθωωθεί, παραπέμφθηκε για αδίκημα που έχει παραγραφεί
Για αυτό ο Πεταλωτής είχε αρνηθεί ότι υπάρχει κομματική πειθαρχία;
          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σοβαρό πλήγμα στη κοινοβουλευτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε τα ξημερώματα για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους δικούς της βουλευτές για τη διάπραξη του αδικήματος του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του μοναδικού που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν εμπίπτει στην παραγραφή.

Κανένας από τους 5 κατηγορούμενους, πρώην υπουργούς της ΝΔ, δεν παραπέμφθηκε για αυτό το αδίκημα όπως επίσης δεν παραπέμφθηκαν οι 4 που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος. Η παραπομπή περιορίστηκε σε 3 πρόσωπα (Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό) για απιστία ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αθώωσαν για αυτή την κατηγορία και το Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Έτσι εκτιμάται ότι παρά την παραπομπή του, τόσο ο Κοντός όσο και οι υπόλοιποι θα γλιτώσουν λόγω παραγραφής, ίσως μάλιστα να μην φτάσουν καν και σε Ειδικό Δικαστήριο.

Οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ είναι εντυπωσιακές και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα την ώρα που το κυβερνών κόμμα είχε κάνει σημαία επί δύο ολόκληρα χρόνια την υπόθεση του Βατοπεδίου. Μάλιστα Η μη παραπομπή Ρουσόπουλου ακυρώνει το επιχείρημα του “ιθύνοντος νου” που κατηύθυνε το σκάνδαλο από τη Μέγαρο Μαξίμου, που αποτέλεσε κεντρικό πυρήνα της επιχειρηματολογίας του Γιώργου Παπανδρέου και των στελεχών του για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ισως για αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής είχε σπεύσει να αποσυνδέσει το θέμα της ψηφοφορίας από το θέμα της κομματικής πειθαρχίας. Γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ποιον θα τιμωρούσαν τώρα; Η ψηφοφορία ήταν μυστική. Ουδείς ξέρει ποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ακολούθησαν την γραμμή του ΠΑΣΟΚ...

.