Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΔ ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι

Καταγγέλει ότι
Κοντός, Δούκας
και Μπασιάκος
παραπέμφθηκαν για
άλλη... "απιστία"
από αυτή που έπρεπε


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Θέμα επανάληψης της ψηφοφορίας της Βουλής επί του πορίσματος για την υπόθεση του Βατοπεδίου, θέτει η Νέα Δημοκρατία, η οποία θα παρουσιάσει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη.

Στελέχη της ΝΔ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, έκαναν λόγο για "κατάρρευση της πολιτικής και της νομικής σκευωρίας, αφού από τους πέντε υπουργούς φθάσαμε στους τρεις για ένα μόνον αδίκημα και αυτό κολοβό".

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας είπε ότι οι τρεις πρώην υπουργοί αντί για την απιστία του άρθρου 256 του Ποινικού Κώδικα έχει γραφτεί η απιστία του άρθρου 390, άρα παραπέμφθηκαν για άλλο αδίκημα και ως εκ τούτου πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, δικαιωμένος από την έκβαση της ψηφοφορίας και τη μη παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του Βατοπεδίου εμφανίστηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Επισήμανε πως μαζί με τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητους Βουλευτές, συντάχθηκε και ένας σημαντικός αριθμός Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Γιώργος Βουλγαράκης και επεσήμανε ότι η ψηφοφορία κινήθηκε πέρα και πάνω από τις κομματικές γραμμές.

Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας εγείρει θέμα ακυρότητας για τις κατηγορίες και την παραπομπή.


Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο Θοδωρής Δρίτσας, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «από το πόρισμα που συντάξαμε προκύπτει σαφώς για ποιες πράξεις και για ποια πρόσωπα προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης δια της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο... Πλην όμως, στα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν για τη ψηφοφορία ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένες οι καταγγελλόμενες πράξεις, ώστε να υποχρεωθώ εκ μέρους και των άλλων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, να αιτιολογήσω τη ψήφο μας όπως ήταν διατυπωμένη στο Πόρισμα μου, αφού κάθε διαγραφή ή διευκρίνιση στο ψηφοδέλτιο θα το καθιστούσε άκυρο, γεγονός που δεν επιθυμούσαμε. Το ίδιο έκανε και ο Εισηγητής του ΚΚΕ κ. Αντ.Σκυλάκος.

Η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα... Είμαι υποχρεωμένος κατά συνέπεια να δηλώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ταυτιζόμαστε με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010. Οι αρχές του Κράτους Δικαίου ή όσες έχουν απομείνει, με ευθύνη του δικομματισμού και των επιλογών του τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν θυσιάζονται στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».


Πηγή:  http://www.skai.gr/