Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη για τα "Δεκεμβριανά" στην Ξάνθη

Δεν δικάστηκαν οι δύο φοιτητές που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια μετά τον θάνατο Γρηγορόπουλου

Αρκετοί σύντροφοι των κατηγορουμένων στα δικαστήρια και ανακοίνωση από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση
       ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ;


Αναβλήθηκε για τις 17 Μαϊου η δίκη των δύο νεαρών φοιτητών που κατηγορούνται για τα επεισόδια που είχαν γίνει στον προθάλαο της Νομαρχίας στις 10 Δεκεμβρίου του 2009, στο πλαίσιο των αντιδράσεων για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Μουσταφέλλο και Σταύρο Φωτεινόπουλο, οι οποίο ως γνωστόν έχουν εμφανιστεί δημόσια κάνοντας γνωστά τα ονόματά τους. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω ασθένειας του ενός κατηγορουμένου και θα επαναληφθεί στις 17 Μαΐου του 2011 στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης.

Το πρωί της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν αρκετοί σύντροφοι των κατηγορουμένων που θεωρούνται μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης ενώ υπήρξε μεγάλη πλην διακριτικής παρουσία της αστυνομίας καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στον περίβολο της Νομαρχίας. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά και αποχώρησαν μετά την αναβολή της δίκης.


Το ιστορικό

Οι Μουσταφέλος και Φωτεινόπουλος, μέλη της αντιεξουσιαστικής κίνησης Ξάνθης παραπεμπφθηκαν σε δίκη αρκετούς μήνες μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στην κατάληψη της Νομαρχίας όταν συγκρούστηκαν μαθητές και φοιτητές με δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο κτίριο, όταν και τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι Διατάραξη Κοινής Ειρήνης, Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου μετά την κλήση τους σε απολογία και είχαν κάνει λόγο για προσπάθεια ρεβανσισμού της πολιτείας, ερμηνεύοντας την καθυστερημένη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Αστυνομία προς την Εισαγγελία, μήνες μετά τα γεγονότα. Ενόψει της δίκης η αντιεξουσιαστική κίνηση Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση και τις διωκτικές αρχές.

 
Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/