Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μην αρρωστήσετε μεθαύριο. Δεν θα έχει ούτε γιατρούς

Μετά τα φαρμακεία και τους δικηγόρους, σε απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη και οι... γιατροί, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε 24ωρη απεργία μεθαύριο, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, καλεί τους γιατρούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το σύστημα προμηθειών και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το πολυνομοσχέδιο «δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμήθειες, αλλά την παραπέρα μονοπώλησή τους και την ανάθεση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών προμηθευτών».

Αναφορικά με την υπαγωγή των υπηρεσιών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, όπως αυτή προβλέπεται στο νομοσχέδιο, ο ΠΙΣ κάνει λόγο για «υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, εκφύλιση του δημόσιου τομέα υγείας-πρόνοιας και επιβολή επαχθών εργασιακών σχέσεων στους γιατρούς». Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας εισηγείται στις τοπικές ενώσεις γιατρών ΕΣΥ την άρνηση εκτέλεσης οποιασδήποτε πρόσθετης εφημερίας (πέρα από αυτές που προβλέπονται από τη μηνιαία αποζημίωση) εάν δεν διασφαλίζεται η πλήρης αποζημίωσή της.


Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/