Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Υπό αναβάθμιση από τον Σαμαρά ο Στυλιανίδης και η Τζότζολα

Ποια η τύχη των Γεροντόπουλου και  Δερμετζόπουλου και  Κοντού;
Ποιος ο νέος ρόλος του πρώην περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη;

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ύστερα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων και ζυμώσεων στη Νέα Δημοκρατία, πλησιάζει η ώρα των αλλαγών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο. Ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς άκουσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα πολλές ιδέες και προτάσεις στις συναντήσεις που είχε με τα στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του, μελέτησε με προσοχή τις επί μέρους παραμέτρους των αποφάσεών του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι εντός των επομένων ημερών, ίσως και ωρών, θα ανακοινωθεί ο περίφημος ανασχηματισμός της Ρηγίλλης, που γίνεται παράλληλα με την μετακόμιση του κόμματος της ΝΔ από τα ιστορικά του γραφεία στο νέο κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού.

Οι αλλαγές είναι προ των πυλών και το τρίπτυχο του Αντώνη Σαμαρά είναι: κατ' αρχήν οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα (αλλαγή τομεαρχών και ανακατάξεις στις γραμματείες), αναδιάταξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στο τέλος αναγγελία πολιτικών στόχων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ειδικά στο πεδίο των πολιτικών στόχων, ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να βάλει το δυναμικό του κόμματος σε τροχιά εκπόνησης πλήρους κυβερνητικού προγράμματος ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για εκλογές, ειδικά για πρόωρες. Υπό αυτές τις συνθήκες, τον κρίσιμο συντονισμό ως Γραμματέας Προγράμματος θα αναλάβει ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδη, ο οποίος ενισχύεται και ουσιαστικά όχι μόνο διατηρεί το πόστο που έχει μέχρι σήμερα, αλλά αναλαμβάνει και αυτό της Γραμματείας Πολιτικού Σψεδιασμού του Μάξιμου Χαρακόπουλου. Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι Γραμματείες Προγράμματος και Πολιτικού Σχεδιασμού συγχωνεύουνται υπό τον Στυλιανίδη, που θα θεωρείται πλέον ένα από τα πρόσωπα της κορυφαίας πεντάδας της διοικητικής πυραμίδας της Ρηγίλλης.

Κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά με πιο αφανή ρόλο θα βρίσκεται ο πρώην περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης. Ήδη, άλλωστε, έχει τέτοιον ρόλο και όλοι γνωρίζουν ότι ο Σταμάτης αποτελούσε και θα εξακολουθήσει να αποτελεί το δεξί χέρι του Σαμαρά. Κοντά θα κατοικοεδρεύει φυσικά και ο Άκης Γεροντόπουλος, συμμετέχοντας σε σχεδιασμούς και πρωινούς καφέδες, αν και χωρίς απαραίτητα πομπώδη τίτλο. Τέλος, στο νέο σχήμα θα διατηρηθεί και η νυν αναπληρώτρια εκπρόσωπος του κόμματος Βασιλική Τζότζολα, καθώς φημολογείται ότι η Ορεστιαδίτισσα θα αναλάβει ρόλο που θα την βγάζει πιο συχνά προς τις κάμερες και ενδεχομένως θα της ανοίξει τον δρόμο για μια βουλευτική υποψηφιότητα στον Έβρο όταν και όποτε υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

Δημοσιεύματα φέρνουν στα υπό αξιοποίηση στελέχη και τον βουλευτή Έβρου Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι δεδομένο. Τέλος, χωρίς ρόλο κατά τα φαινόμενα θα μείνει ο Αλέξανδρος Κοντός, που θα καλείται όμως για βοήθεια σε ζητήματα αγροτικού ενδιαφέροντος. Παρά την υποστήριξη που βρήκε από τον Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, δεν είναι τόσο σίγουρο ότι η σκιά της θα επιτρέψει την αξιοποίηση του βουλευτή Ξάνθης στην σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ.

Τέλος, μην αποκλείσετε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού όχι μόνο να γίνει μέσα στον μήνα, αλλά ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα. Ίσως και να μετράμε ώρες...


.