Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ενας δήμαρχος ανάμεσα σε μητροπολίτη και μουφτή

Με τον Δαμασκηνό και τον Δαμάτογλου συναντήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ως πρώτος πολίτης του Διδυμοτείχου ο Παρασκευάς Πατσουρίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη πραγματοποίησε σήμερα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός με την ευκαιρία της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές της τοπικής Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικά στο πρόσωπο του νέου Δημάρχου, διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο του που μόλις άρχισε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα καθήκοντα είναι πάνω από όλα διακονία, προσφορά και θυσία, αφού εσείς και εμείς έχουμε την ίδια αγωνία να διακονήσουμε τον λαό του θεό, γιατί ο τόπος αυτός πρέπει να πετύχει, να προοδέψει» . Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους αναπτύχθηκαν και θέματα που άπτονται της συνεργασίας Εκκλησίας και Δήμου, όπως:

α) η συντήρηση και αξιοποίηση των Θρησκευτικών Μνημείων της περιοχής

β) η δημιουργία τμήματος στο Ι.Ε.Κ Διδυμοτείχου με ειδικότητα στη συντήρηση έργων τέχνης

γ) η επίλυση ζητημάτων που αφορούν το Εκκλησιαστικό Μουσείο

δ) η συνεργασία Δήμου και Μητροπόλεως για την αναβάθμιση της Τράπεζας Αγάπης στην περιοχή

ε) καθώς και η δημιουργία Κέντρου Νεότητας, ένα αίτημα που έθεσε ο Μητροπολίτης υπόψη του κ. Δημάρχου, ώστε να υπάρχουν τρόποι διεξόδου και απασχόλησης των νέων σήμερα, θέματα για τα οποία ο κ. Πατσιουρίδης διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανάλογες ευχές δέχθηκε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης από τον Μουφτή Διδυμοτείχου κ. Σερίφ Δαμάτογλου για υγεία, μακροημέρευση, καλή δύναμη και κουράγιο στο έργο του.