Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Επιμένει ο Χρήστος Παπουτσής για τον φράχτη στον Έβρο

Εξέδωσε βραδιάτικα ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που απαντά  σε όσους αντιδρούν, εντός και εκτός Ελλάδος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Εμμένει στην κατασκευή φράχτη στα σύνορα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο κ. Παπούτσης τονίζει ότι «είναι υποκρισία κάποιοι μέχρι σήμερα να καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της και τώρα να την επικρίνουν επειδή θέλει το αυτονόητο, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της».

Στις επεξηγηματικές δηλώσεις, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός επισημαίνει ότι «στο πλαίσιο της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών, κατά μήκος των 12,5 χιλιομέτρων των χερσαίων συνόρων στον Έβρο προχωράμε στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων ανεξέλεγκτα εισερχομένων παράνομων μεταναστών».

Αντίστοιχο φράχτη έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ υπό κατασκευή είναι και ο φράχτης που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο.

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της αρμόδιας επίτροπου για την περιφερειακή πολιτική Ντανούτα Χούμπνερ χαρακτήρισε το μέτρο "βραχυπρόθεσμο" λέγοντας πως στο παρελθόν αποδείχθηκε πως τέτοια μέτρα δεν συμβάλουν στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Στα σχέδια της κυβέρνησης αντιδρούν επίσης η Διεθνής Αμνηστία και η Γερμανία.


«Με ημίμετρα του τύπου 'κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο', τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει συνολικά την πολιτική της.

Παράλληλα, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ο φράχτης που σχεδιάζει να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων» και προσθέτει ότι αυτό δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που το μεγαλύτερο μέρος τους επιθυμεί, και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα διαρκώς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών».

«Εδώ δεν μπορούν να φράξουν την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Τον Έβρο θα φράξουν;» αναφέρει από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ.

"Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδιασμού δημιουργίας φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ. "Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης", τονίζει η ανακοίνωση, "εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων, που προσπαθεί με μέτρα καταστολής να καταστήσει την Ελλάδα προπύργιο της Ευρώπης-φρούριο, όπως επιτάσσουν η Συνθήκη του Δουβλίνου και άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις. Στην πράξη, ενισχύονται τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων που αυξάνουν τις τιμές διαπεραίωσης των μεταναστών και συμβάλλουν έμμεσα αλλά σαφώς στην εξαθλίωσή τους".


Πηγή:  http://www.skai.gr/