Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Καμπάνα 600 ευρώ σε φτωχικό καφενείο για το κάπνισμα

Εκεί βρήκαν να χτυπήσουν οι "σερίφηδες" της δημοτικής αστυνομίας;

Στα μεγάλα κέντρα που είναι ντουμάνι ο καπνός και γεμάτα τα τασάκια με αποτσίγαρα δεν τολμούν να κάνουν ελέγχους!!!
   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε ένα και μοναδικό καφενείο της πόλης, στο «ΦΑΙΔΩΝ» (απέναντι από τη Δημοτική Αστυνομία) όπου ο μεροκαματιάρης μουσουλμάνος ιδιοκτήτης του κ. Εκρέμ βγάζει ένα μεροκάματο, ο «Σερίφης» της πόλης έριξε την πρώτη… «καμπάνα», επιβάλλοντας το πρώτο «τσουχτερό» πρόστιμο των 600 Ευρώ!!!


Η δημοσιογράφος Γιώτα Χατζηθεοδώρου έκανε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ χθες για το συγκεκριμένο θέμα με την τηλεόραση του Xanthi channel και σε αυτό αναφέρεται και στο «ξέσπασμα» των φτωχών καφεπωλών στον «Μ» για την Δημοτική Αστυνομία που δεν τολμάει να ελέγξει τα μαγαζιά των «ισχυρών» του Δήμου Ξάνθης και γενικά της «πιάτσας» αλλά τα φτωχά μικρά μαγαζιά!

Το ρεπορτάζ φυσικά αφιερώνουμε στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και στους στενούς συνεργάτες του.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ» ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ!

Το μοναδικό ιδιοκτήτη καφενείου – σύμφωνα με καταγγελία του ίδιου – που η Δημοτική Αρχή Ξάνθης επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο για το κάπνισμα, «ανακάλυψαν» η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ και το Xanthi channel και παρουσιάζουν σήμερα αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας.


ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Πρόκειται για το καφενείο «Ο ΦΑΙΔΩΝ» στην οδό Ηρώων, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο κ. Εκρέμ και σύμφωνα με δηλώσεις του, ενώ έγιναν έλεγχοι σχεδόν σε όλα τα καφενεία του κέντρου της πόλης της Ξάνθης, δυστυχώς μόνον στο δικό του καφενείο έπεσε η πρώτη «καμπάνα».

«Μαθαίνουμε σε ποιους κάνανε απλά συστάσεις, σε ποιους δεν τολμούν να επιβάλλουν πρόστιμα. Γιατί δεν πηγαίνουν κάτω στις καφετέριες της «παραλίας να κάνουν έλεγχο, εκεί που είναι τα λεφτά, γιατί δεν πηγαίνουν στον Τσέπελη, γιατί δεν πηγαίνουν στον Φανουράκη», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Εκρέμ.

Το καφενείο «Ο ΦΑΙΔΩΝ» συγκαταλέγεται στην ομάδα των παραδοσιακών καφενείων, που περισσότερο από 30 χρόνια έχει σταθερούς πελάτες, ηλικιωμένους, συνταξιούχους και ανθρώπους του μόχθου που κάνουν μία στάση στο εν λόγω καφενείο.

Το πρόστιμο που πλήρωσε ο κ. Εκρέμ είναι 600 ευρώ, ουκ ολίγα για έναν ιδιοκτήτη καφέ που πουλάει τον καφέ σε πολύ λογική τιμή, αν αναλογιστεί κανείς τα 2 – 3 ευρώ που πληρώνει η νεολαία για να απολαμβάνει τον καφέ της στην «παραλία» της Ξάνθης.

Ο κ. Εκρέμ υποστηρίζει ότι ναι μεν προειδοποιεί τους πελάτες του για την απαγόρευση του καπνίσματος. Ωστόσο πολλοί είναι ανυπάκουοι και επιπλέον είναι ηλίου φαεινότερων ότι υπάρχει πτώση της κίνησης.

«Πρέπει να τους ελέγχουν όλους», καταλήγει ο κ.Εκρέμ.


«ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΑΡΙΑΣ» - ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

Την ίδια ώρα… στο περίφημο καφενείο της «Μαριάς», όπου προσφάτως έγινε έλεγχος από τον ίδιο τον Αντιδήμαρχο Νίκο Φωτιάδη,

Πήγαμε λοιπόν χθες εκεί και μιλώντας με τον φτωχό μουσουλμάνο ιδιοκτήτη της «Μαριάς», μας ξεκαθάρισε ότι απλώς του έγινε μία σύσταση από τον Αντιδήμαρχο ο οποίος πήγε ΜΟΝΟΣ του εκεί για έλεγχο!

Ωστόσο και ο ίδιος δυσκολεύεται να επιφέρει την τάξη στο καφενείο του, εφόσον χάνει πελάτες.

«Βγάζω ένα μεροκάματο, εδώ έρχονται άνθρωποι συνταξιούχοι και μεροκαματιάρηδες με τα προβλήματα και τους κόπους τους……Να τους διώξω κι αυτούς; Θα χάσω το ψωμί μου και θα κλείσει το καφενείο! Γίνεται αυτό;»


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/