Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δίκη αποκαλύψεων στο Εφετείο Θράκης για την ΔΕΥΑΚ Κομοτηνής

Συμπίπτει όμως με την απεργία των δικηγόρων

Μεγάλα ονόματα είναι κατηγορούμενοι

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ


Οι δικηγόροι απεργούν κι έτσι το πιο πιθανό είναι λόγω αυτού του γεγονότος να αναβληθεί σήμερα η πολύκροτη υπόθεση της ΔΕΥΑΚ, που εμφανίζεται σήμερα στο πινάκιο του τριμελούς Εφετείου Θράκης. Όπως εξ άλλου είναι φυσικό, οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι είναι αγχωμένοι και πιεσμένοι ψυχολογικά, ενώ τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν τα ραντεβού με τους συνηγόρους υπεράσπισης, αφού η εμπλοκή τους μέχρι το οριστικό ξεκαθάρισμα δημιουργεί πρόσθετη αγωνία. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητηθεί η διακοπή της δίκης κι όχι η αναβολή, ώστε να συνεχιστεί άμεσα, γιατί πολλοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως οι Θεοδ. Τσάκωνας, Νικόλαος Χατζηκωνσταντίνου, Μάγδα Γιαμουστάρη, αλλά και ιδιώτες όπως δύο συγκεκριμένοι εργολάβοι που εκτέλεσαν έργο και δεν εισέπραξαν ούτε δραχμή, οι οποίοι θα ήθελαν την ολοκλήρωση της υπόθεση το συντομότερο για να μην ταλαιπωρηθούν.

Την ολοκλήρωση, όμως, της όλης διαδικασίας όσο πιο σύντομα γίνεται επιζητά και ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αθωότητα του θα αποδειχθεί, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν λόγους να βιάζονται. Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ θα λογοδοτήσουν οι Αθανάσιος Τσαούσης γενικός Διευθυντής, Κων/νος Πελτέκης προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας, Αλή Μέρτογλου αντιπρόεδρος, αλλά και ο τότε δήμαρχος Κομοτηνής Αναστάσιος Βαβατσικλής.

Πάντως οι γνωρίζοντες μιλούν για «δίκη αποκαλύψεων», όπου με το που άλλαξε η εξουσία ετοίμαζαν τα χαρτιά προκειμένου να’ χουν μια νομιμοποίηση ότι τα έργα των απευθείας αναθέσεων κι άλλα εγκρίθηκαν από τα διοικητικά συμβούλια. Ο υπάλληλος μάλιστα βασίστηκε σε πλαστή κατάσταση των συνεδριάσεων πριν μια πενταετία κάλεσε και πλήρωσε όλους τους μετέχοντες με τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις και κάποια στιγμή ένας από αυτούς κινητοποιείται ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ποσά. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα. Τα χρήματα επεστράφησαν μεν, αλλά το ζήτημα δημιουργήθηκε.

Το ότι πρόκειται για δίκη αποκαλύψεων είναι δεδομένο και όταν ξεκινήσει θα τροφοδοτήσει με πολύ δημοσιογραφικό υλικό για τη λειτουργία και τις εσωτερικές διαδικασίες μιας υπηρεσίας κοινωνικού χαρακτήρα που όμως είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά. Πληροφορίες αναφέρουν και για σβησμένα αρχεία από τον κεντρικό υπολογιστή, προκειμένου να χαθούν ίχνη παρεμβάσεων.

Οι κατηγορούμενοι μέχρι τελικής αποφάσεως έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Ίδωμεν.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/