Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση με ειδήσεις για τον Λαμπάκη με τον Ρώσο Πρόξενο

Συζήτησαν για τον αγωγό, την φιλοξενία στον Έβρο της ρωσικής αποστολής των Special Olympics αλλά και την αδελφοποίηση της Αλεξ/πολης με μια ρωσική πόλη
       ΜΑΘΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ...



Τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπόβ, συνοδευόμενο από τον κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, Πρόεδρο Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών, υποδέχτηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30, στο γραφείο του στο δημαρχιακό κατάστημα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Η επίσκεψη ξεπέρασε τα πλαίσια της εθιμοτυπίας, καθώς πρόθεση του Ρώσου Προξένου ήταν η αδελφοποίηση της πόλης Σοσνόβυι Μπορ με μια αντίστοιχη πόλη της Ελλάδας, η οποία θα είχε κοινά χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Ρώσος Πρόξενος πρόσθεσε ότι στην Αλεξανδρούπολη διαμένει ικανός αριθμός ρωσόφωνων πολιτών. Αναφέρθηκε, ακόμη, στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Σοσνόβυι Μπορ και της Αλεξανδρούπολης, αφού τριάντα Ρώσοι στρατιώτες του 9ου Συντάγματος της περιόδου του ρωσοτουρκικού πολέμου (1877-1878) ετάφησαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Ποπόβ στάθηκε στην ευγενική πρωτοβουλία της Αλεξανδρούπολης να φιλοξενήσει την ρωσική ολυμπιακή ομάδα, που συμμετέχει στους αγώνες Special Olympics που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη καθώς και η δυνατότητα αγοράς γης από τον δήμο του Σοσνόβυι Μπορ για μόνιμες παιδικές κατασκηνώσεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης πρόκειται για μια ουσιαστική αδελφοποίηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά την επίσκεψη της ρωσικής αποστολής τον Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη, αντίστοιχη αποστολή με επικεφαλής τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και την παρουσία πρακτόρων της πόλης θα επισκεφτεί τον Μάιο το Σοσνόβυι Μπορ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ποπόβ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Συζητήσαμε με τον κ. Λαμπάκη τις δυνατότητες ανταλλαγών σε διάφορους τομείς σε οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο και θεωρώ ότι ήταν μια ωφέλιμη συνάντηση που θα έχει και ωφέλιμη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνάντησης και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια αδελφοποίηση ουσιαστική η οποία έχει ως βάση τις οικονομικές συναλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες σε τουριστικό επίπεδο ιδιαίτερα σε αυτήν την χρονική στιγμή».

.