Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υπογραφή Σύμβασης για τα λουτρά των ψιθύρων στο Διδυμότειχο

Κατά τη συνάντηση του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη με τον ομόλογό του του Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Στις 09-02-2011 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του βουλγάρου Δημάρχου του Svilengrad κ. Georgi Stoyanov Manolov στον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή του έργου: «Κοινή Αξιοποίηση και Ανάδειξη των Λουτρών που διεξάγεται βάσει του Στόχου “Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία” Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013».Το έργο, συνολικής αξίας 1.140.560,00 €, εκ των οποίων 831.105,00 € αφορούν την Ελληνική πλευρά, είναι επιδοτούμενο 100%. Ο γενικός στόχος του έργου είναι η υποδειγματική προστασία-διαχείριση-προβολή-αξιοποίηση των δυο σημαντικών πολιτιστικών-ιστορικών στοιχείων στην . ..

περιοχή των συνόρων. Ο άλλος στόχος είναι η προώθηση της διασυνοριακής περιοχής των συνόρων ως ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό, μέσα από την υποδειγματική ”διαχείριση” των προαναφερομένων επιλεγμένων μνημείων, συμβάλλοντας έτσι στην αντιστροφή των ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ και την επίτευξη της συνοχής.

Οι κύριοι επιμέρους στόχοι είναι:

(1) Η αξιοποίηση των μνημείων και της πολλαπλής σημασίας που φέρουν.

(2) Η υποδειγματική υλοποίηση των καινοτόμων πρωτοβουλιών για τον πολιτισμό μέσω της διαχείρισης των μνημείων για τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, της τοπικής κοινωνικής οργάνωσης και της πολιτιστικής ζωής.

(3) Η ενθάρρυνση των διασυνοριακών ανταλλαγών γνώσεων και της τεχνογνωσίας.

(4) Η καθιέρωση μιας μόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

(5) Η σύνδεση μεταξύ των διαφόρων μορφών του πολιτισμού ως μέσο για την τουριστική ανάπτυξη.

(6) Η ώθηση της τοπικής αγοράς, ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού.

.

(7) Η αποκατάσταση του δομημένου περιβάλλοντος στις όχθες του Έβρου/Marica ποταμού και την αισθητική του περιβάλλοντος αναβάθμισή της.

(8) Η προσέλκυση και η ευαισθητοποίηση των νέων και των κοινωνικά ευάλωτων ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης και γνωριμίας των δυο Δημάρχων, συζητήθηκαν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας σε ποικίλους τομείς, μέσα από προγράμματα Intereg ή άλλων προγραμμάτων.

.