Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Με θερμικές κάμερες θα υποχρεώνουν την Τουρκία σε υλοποίηση των συμφωνιών επανεισδοχής

Τη σημασία τους υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Τη σημασία της τοποθέτησης του φράχτη των 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο, μαζί με θερμικές κάμερες, που θα αποδεικνύουν ότι οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία - υποχρεώνοντας την τελευταία σε υλοποίηση των συμφωνιών επανεισδοχής που έχει υπογράψει, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ως «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» και επανέλαβε ενημερώνοντας την Επιτροπή πως θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων για άσυλο και επικουρική προστασία, με βάση το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα: Όσοι δικαιούνται ασύλου θα τους χορηγηθεί. Όσο για τους υπόλοιπους, θα πρέπει να επαναπατρισθούν, είτε οικειοθελώς, είτε με απέλαση. Το τελευταίο, βεβαίως, «είναι στην πραγματικότητα δύσκολο» παραδέχθηκε ο υπουργός, «καθώς οι πρεσβείες ορισμένων χωρών όπως το Μαρόκο, είναι απρόθυμες να συνεργαστούν - και καταβάλλουμε και μέσω της Ε.Ε., κάθε είδους διπλωματική προσπάθεια».

Τέλος, ο υπουργός απεύθυνε μήνυμα προς τους 237 μετανάστες-απεργούς πείνας της βίλας «Υπατία», να λύσουν την απεργία τους και «να πάνε στα σπίτια τους».


.