Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Παραλειπόμενα από το Ολυμπιακός-Ξάνθη

Μικρά αλλά ενδιαφέροντα από το Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου το απόγευμα η ομάδα της Θράκης ηττήθηκε με 1-0 από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ


Σχεδόν κατάμεστο ήταν το Στάδιο Καραϊσκάκη, παρά την πίκρα για τον αποκλεισμό από το κύπελλο και κυρίως την κακή εμφάνιση των ερυθρολεύκων στον προημιτελικό με τον ΠΑΟΚ αλλά και την καταπληκτική ημέρα, που δημιουργούσε κατάλληλες προϋποθέσεις για βόλτες στο γειτονικό Μικρολίμανο. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν κάτι που σχολίαζαν ιδιαίτερα οι παίκτες της Ξάνθης.

*Εμφανής η συγκίνηση για την συμπλήρωση 30 ετών από την τραγωδία της Θύρας 7, όταν 21 νεαρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Έξω από το γήπεδο υπήρχαν δεκάδες στεφάνια, αφού μόλις μια μέρα πριν τον αγώνα έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο. Στην έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής, ενώ πολλά ήταν τα ερυθρόλευκα πανό που καλούσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού να «παίξουν γερά για τα παιδιά που μας βλέπουν από ψηλά».


* τραγωδία της Θύρας 7 δέσποζε και στο βιβλιαράκι που είχε ετοιμάσει το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως pre game για τον αγώνα. Στις προηγούμενες χρονιές, στο συγκεκριμένο βιβλιαράκι συνήθως είχε την τιμητική του ο Βασίλης Τοροσίδης, λόγω της καταγωγής του από την Ξάνθη αλλά και του γεγονότος ότι ήρθε μεταγραφή από την Skoda στον Ολυμπιακό. Πάντως, Πάντως, στο εφημεριδάκι Stadio Metro που επίσης υπήρχε σε κάθε θέση με το pregame της αναμέτρησης, υπήρχε ενδιαφέρον θέμα για τους «ακρίτες που έδεσαν στο θρυλικό λιμάνι». Ποιοι αναφέρονταν; Βασίλης Τοροσίδης, Παρασκευάς Άντζας, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Χρήστος Πατσατζόγλου, Σπύρος Βάλλας, Μπούτσεκ και Κριέζης.


*Αρνητική αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα Ολυμπιακού - Ξάνθης και στην σελίδα που υπήρχε αναλυτικά το ρόστερ της Ξάνθης, δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες του Βλάση Καζάκη, του Ζεάν Καριόκα, του Μάρεν Ζίεντζουκ και του Σωτήρη Λυμπερόπουλου. Είχε κανονικά τα ονόματά τους με τις στατιστικές τους επιδόσεις, όπως για κάθε παίκτη, ενώ στον χώρο της φωτογραφίας υπήρχε ένα... κενό.

*Ο ηλεκτρονικός πίνακας αλλά και τα μεγάφωνα χαρακτήρισαν ως σκόρερ τον Φουστέρ, με αποτέλεσμα αμέσως να αρχίσουν και συνθήματα με το όνομά του από την κερκίδα. Τον ίδιο έδωσε ως σκόρερ και η στατιστική υπηρεσία, αν και από το ριπλέι φαίνεται καθαρά ότι αυτός που τελικά στέλνει εμ αυτογκόλ την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης είναι ο Αντεφέμι.

*Παρά την ήττα, κοινή αίσθηση των ανθρώπων της Ξάνθης ήταν ότι θα μπορούσαν να φύγουν τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καραϊσκάκη. Μετά από τέσσερις σερί ήττες (αλλά και εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα αυτές τις αγωνιστικές με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ) όλοι αναγνωρίζουν ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια με Ατρόμητο και Λάρισα θα είναι κάτι σαν τελικοί, αν δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες αντίστοιχες με τις περσινές, που η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική.

*Γνώστες της ομάδας του Ολυμπιακού ανέφεραν ότι ο Βασιλακάκης είναι μέσα σε μια πεντάδα που παρακολουθεί στενά ο Ολυμπιακός και φιλοδοξεί ν τους ντύσει στα ερυθρόλευκα το καλοκαίρι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που έχει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης για ελληνοποίηση του ρόστερ. Στο πλαίσιο αυτό, οι ερυθρόλευκοι παράγοντες λένε ότι δύσκολα θα παραχωρηθεί ο (ξανθιώτης) Βασίλης Τοροσίδης, για τον οποίο είχε έρθει στο Καραϊσκάκη άνθρωπος της Μάντσεστερ Σίτι (που μια ημέρα νωρίτερα είχε βρεθεί και στο ΑΕΚ-Αρης κατασκοπεύοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενόψει του αγώνα της άλλης εβδομάδας για το Γιουρόπα Λιγκ).

*Από τους τελευταίους παίκτες του Ολυμπιακού που έφυγαν από το γήπεδο και πήγαν στο πούλμαν της ομάδας ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης, που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Τόρο έχει πολλούς φίλους στην ομάδα της Ξάνθης και μίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους στα αποδυτήρια. Στους δημοσιογράφους δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο μόλις είδε την παρουσία του «thrakisport» στάθηκε για λίγο, έξω από το πούλμαν της ομάδας. Έστειλε πολλά φιλιά στον «δικό μας» Δημήτρη Καρακασίδη, που τυγχάνει καλός του φίλος, ενώ τόνισε ότι κατά την γνώμη του η Ξάνθη δεν θα κινδυνεύει, αρκεί φυσικά να εμφανιστεί όπως πρέπει στα επόμενα παιχνίδια. Ο «Τόρο» το πρωί της Δευτέρας θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας, που δίνει φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά στην Λάρισα την Τετάρτη.


Πηγή: http://www.thrakisport.gr/