Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Σε κινητοποιήσεις και οι αγρότες από τις 7 Φεβρουαρίου

Άκαρπη η συνάντησή τους με τον Κ. Σκανδαλίδη

Βγαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους από την Δευτέρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Κινητοποιήσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συλλόγων τους, που συνεδρίασε έπειτα από τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η μορφή των κινητοποιήσεων των αγροτών δεν έγινε γνωστή, καθώς οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να απαντήσουν, όταν δέχτηκαν σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους. Αν και παραδέχτηκαν ότι η ηγεσία του υπουργείου δείχνει να κατανοεί τα αιτήματά τους, ωστόσο χαρακτήρισαν «άκαρπη» τη συνάντηση που προηγήθηκε.

Από πλευράς υπουργείου, στη συνάντηση πήραν μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκαναλίδης και οι δύο υφυπουργοί, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κουτσούκος. Το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ κυριάρχησε στα ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες στην ηγεσία του υπουργείου, ζητώντας αυτές να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών. Ζήτησαν επίσης, να προχωρήσει το θέμα του Μητρώου Αγροτών, αλλά και να ληφθεί απόφαση για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

.