Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κι όμως! Oι αγρότες της Ξάνθης δεν βγαίνουν στο δρόμο!!!

Την απόφαση αυτή έλαβε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων "Ενότητα" το μεσημέρι του Σαββάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δεν βγαίνουν τελικά στους δρόμους οι αγρότες της Ξάνθης, μετά την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα», λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής και να αναμένει τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ντίνο Γλερίδη που μίλησε στο XanthiPress.gr, οι γεωργοί της Ξάνθης εμφανίζονται «κουμπωμένοι» και αρνητικοί, για την ώρα, ως προς πιθανή κινητοποίηση, εφαρμόζοντας την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Η κυριότερη αιτία είναι οι καλές τιμές που επικράτησαν φέτος στα προϊόντα και οι οποίες δεν δικαιολογούν κάθοδο στους δρόμους. «Προβλήματα σίγουρα υπάρχουν, όπως κάποιες επιδοτήσεις και κάποιες αποζημιώσεις που δεν έχουν καταβληθεί ή η στασιμότητα στα Σχέδια Βελτίωσης αλλά υπάρχει κατανόηση – για την ώρα- δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα» ανέφερε ο Ντίνος Γλερίδης και συμπληρώνει «όταν το καλαμπόκι από 11 λεπτά αγοράζεται φέτος 20, το βαμβάκι από 28 λεπτά πήγε στα 70 και το σιτάρι από 10 λεπτά στα 18, δεν μπορεί να υπάρχει η ίδια αγωνιστική διάθεση με τις περασμένες χρονιές.


Σε χειρότερη μοίρα οι κτηνοτρόφοι. Μαζί τους αν κατέβουν στο δρόμο

Ομως προβλήματα υπάρχουν σίγουρα στους κτηνοτρόφους που συνδέονται και με τις αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Όπως αναφέρουν οι αγρότες, στην περίπτωση που οι κτηνοτρόφοι αποφασίσουν κάθοδο στους δρόμους, θα τους ακολουθήσουν και αυτοί με τα τρακτέρ. Για την ώρα όμως θα παρακολουθήσουν τις κινήσεις των υπολοίπων και θα τηρήσουν στάση αναμονής.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/