Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Επιτέλους ανοιχτά φαρμακεία – Ανεστάλη η απεργία των φαρμακοποιών


Το νομοσχέδιο για την Υγεία ψηφίστηκε επί της αρχής και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το νομοσχέδιο για την Υγεία ψηφίστηκε επί της αρχής και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να μη συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Έτσι, από την Πέμπτη, τα φαρμακεία της χώρας θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως επιβεβαίωσε και στο NewsIt ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου.

Κάποιες από τις αλλαγές που επέφερε στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία η ηγεσία του υπουργείου (το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων) άφησαν ικανοποιημένους τους φαρμακοποιούς.

Eξακολουθούν όμως να υπάρχουν και «αγκάθια» όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και το Σάββατο, το ποσό που θα επιστρέφεται στα φαρμακεία από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι ι φαρμακοποιοί κρίνουν ως αδικαιολόγητη την εμμονή του υπουργείου Υγείας στη μείωση της πληθυσμιακής αναλογίας στο ένα φαρμακείο ανά χίλιους κατοίκους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Το ενδεχόμενο, πάντως, να μπει νέο λουκέτο στα φαρμακεία δε φαντάζει πιθανό.


Πηγή:  http://www.newsit.gr/