Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αποκάλυψη: θέλουν να φέρουν άγγλους μπεκρήδες στην Σαμοθράκη

Σκοπεύουν αν την μετατρέψουν σε Φαληράκι Ρόδου, Μάλια Κρήτης ή Λαγανά Ζακύνθου

ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ;



Τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας Dr. David Landsman, συνοδευόμενο από τον κ. Χρήστο Ψάλτη, Υπεύθυνο Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, υποδέχτηκε στο γραφείο του την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 9 π.μ., ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

Στην συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα της περιοχής, όπως το θέμα των πλωτών κέντρων υποδοχής μεταναστών, των σχέσεων Ελλάδας –Τουρκίας, των οικονομικών συνθηκών της περιοχής, του αγωγού πετρελαίου και της εκμετάλλευσης των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής. Αναφερόμενος στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ο Βρετανός Πρέσβης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αντιμετώπισής του και εξέφρασε την στήριξη της Βρετανικής κυβέρνησης για την επίλυσή του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις τουριστικές προοπτικές της περιοχής. Συγκεκριμένα, ο βρετανός Πρέσβης πρότεινε την συνεργασία του Δήμου με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και εξειδικευμένες εταιρίες για την προώθηση του τουρισμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: Στην Αλεξανδρούπολη είχα τη δυνατότητα να πληροφορηθώ για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, για τις δραστηριότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν, και θέλω να τονίσω ότι είναι μια πολύ όμορφη περιοχή που φαίνεται ότι έχει πολλές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και στην προβολή της Αλεξανδρούπολης μέσα από τη συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία της πόλης. Τόνισε δε, ότι «για να καρπωθείς θα πρέπει να παρουσιάσεις και να προβάλλεις το τουριστικό προϊόν σου σωστά». Κατέληξε ότι η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή, όπως και η Σαμοθράκη, είναι ο κατάλληλος προορισμός για τους Άγγλους τουρίστες.

.