Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

To αναλυτικό επίσημο πρόγραμμα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2011

Αρκετά ονόματα παρά το μειωμένο κόστος, αλλά και 34 πληρώματα

Ξεχωρίζει η μεγαλύτερη μάσκα για το Γκίνες και οι πολλές συναυλίες
                     ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με αρκετά ονόματα παρά το μειωμένο κόστος, με μερικές τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις αλλά και με το πολυαναμενόμενο ρεκόρ της μεγαλύτερης καρναβαλικής μάσκας, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, δύο εβδομάδες πριν την Έναρξη του Θεσμού.

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, φέτος διατηρεί ένα πλήρες, τηρουμένων των αναλογιών, πρόγραμμα συναυλιών, τις γνωστές παρελάσεις, εκδηλώσεις λαογραφίας, παράλληλες δραστηριότητες και θέματα για τους μικρούς φίλους. H φετινή αφίσα έχει μια πολύχρωμη παραδοσιακή τέντα και δανείζεται τη μορφή του Καραγκιόζη που σχοινοβατεί. Θέμα του φετινού θεσμού, όπως είναι γνωστό, είναι το σύνθημα Διεθνής Νομισματική Τρέλλα.


Συναυλίες του 2011

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των Συναυλιών του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2011 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής εκδηλώσεις:


Μπάμπης Κούκος και Φα δίεση  
18/2 στο Αμφιθέατρο

Βασίλης Λέκκας (Υπέρ του Γηροκομείου)
20/2 στο Αμφιθέατρο

Locomondo - Έναρξη ΘΛΕ
20/02, 13.00 Κεντρική Πλατεία

Suditalia & Body Percussion
22/02 στο Αμφιθέατρο

Χειμερινοί Κολυμβητές
23/02 στο Αμφιθέατρο

Αrmando Illario & Simone - Θ. Δασκαλόπουλος
28/02 στο Αμφιθέατρο

Ζoe’s Code Show
02/03 στο Αμφιθέατρο

Jazzbanistas (ταλαντούχοι ξανθιώτες)
03/03 στο Αμφιθέατρο

Διογένης Διδασκάλου & Moni Moni Coniente
04/03 στο Αμφιθέατρο

Οnirama - (Μάσκα Guinness)
05/03, 13.00 Κεντρική Πλατεία


Εκδηλώσεις στην Πλατεία

Η έναρξη του καρναβαλιού θα γίνει για πρώτη φορά, στη μία μετά το μεσημέρι της Κυριακής 20-02 με τους Locomodo – που είχαν αφήσει θετικές εντυπώσεις το 2008- στην Κεντρική Πλατεία. Εξάλλου την ίδια ώρα του τελευταίου Σαββάτου 05/03 θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση για την κατασκευή της μεγαλύτερης καρναβαλικής μάσκας του κόσμου, για το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, μετά τη συναυλία των Onirama.


Παρελάσεις και πληρώματα

Η παρέλαση λαογραφίας θα γίνει το πρωί της Κυριακής 27/02. Η βραδυνή παρέλαση το Σάββατο 05/03 και η Μεγάλη Παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού την Κυριακή 06/03.

34 πληρώματα, συνολικά, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, θα παρελάσουν την τελευταία Κυριακής. Παρά την κρίση φαίνεται ότι το πρόγραμμα των ΘΛΕ είναι πλήρες και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί επισήμως από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ξάνθης καθώς και να διανεμηθεί σε έντυπο.

Ο στολισμός της πόλης για το Καρναβάλι έχει ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση των υλικών που είχε ήδη ο Δήμος στην αποθήκη της Τ.Υ., ενώ το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε και η κατασκευή της κεντρικής εξέδρας.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/