Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Φωτό της ηθοποιού Μιμής Ντενίση με φιλότεχνες Κομοτηναίες

Ευγενική, την θαύμασαν στην θεατρική παράτσαση και δε χάλασε χατίρι, φωτογραφήθηκε κι ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί στοιχεία για την πόλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το «Άνθος του Κάκτου» που περιόδευσε στην περιφέρεια κι επέστρεψε στην Αθήνα στο θέατρο Ιλίσια – Ντενίση με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Κώστα Βουτσά, Παναγιώτη Μπουγιούρη, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννη Πολιτάκη, Μαριλένα Αβραάμ κ.ά. Βεβαίως χειροκροτήθηκε και στην Κομοτηνή, αν και λόγω κακοκαιρίας όπως το δικαιολόγησαν οι υπεύθυνοι δεν είχε την αναμενόμενη προσέλευση.

Η υπόθεση ήταν βασισμένη στο σήμερα, όπου ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέσα στο ψέμα. Έχει μία αυστηρή βοηθό που τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν γυναίκα του, μία φιλενάδα που τον θεωρεί παντρεμένο, όπως της έχει πει για να μην τον καταπιέζει και τους πλούσιους και θεότρελους πελάτες του μεταξύ των οποίων και τον ηλικιωμένο ερωτομανή θείο του. Όταν η κοπέλα του γιατρού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ο γιατρός συγκινείται και αποφασίζει να την παντρευτεί. Πρέπει, όμως, να χωρίσει από τη «φανταστική» γυναίκα του, τον ρόλο της οποίας αναλαμβάνει να παίξει η βοηθός του. Έτσι, αρχίζει μια σειρά από απίστευτες κωμικές καταστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο «κάκτος» όπως αποκαλεί την βοηθό του που επιτέλους ανθίζει.

Η Μιμή Ντενίση έχει κάνει 41 μεταφράσεις και διασκευές κειμένων και θεατρικών έργων (από Λακλό και αρχαία γαλλικά κείμενα, μέχρι σύγχρονες νουβέλες, αλλά και Λαμπίς, Ανούιγ και πολλούς άλλους Γάλλους συγγραφείς) που έγιναν παραστάσεις από πολλούς αθηναϊκούς θιάσους - και όχι μόνο από τον δικό της. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσφοράς είναι το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και ο διά βίου τίτλος της Dame Chevalier (κυρία Ιππότης) που της είχε δοθεί τον Μάρτιο του 2009 από τον τότε Γάλλο πρέσβη Christophe Farnaud.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/