Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τριμερής Συνάντηση για τις απολύσεις και αδιαλλαξία από την Αlumil


Πραγματοποιήθηκε μεταξύ της εταιρείας, του Εργατικού Κέντρου και απολυμένων και της Επιθεώρησης Εργασίας
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ;
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


Τριμερής συνάντηση μεταξύ Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης, της εταιρίας Alumil καθώς επίσης του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και απολυμένων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τη συνάντηση προέκυψε αδιαλλαξία της διοίκησης της εταιρίας και άρνηση να αναστείλει τις απολύσεις που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως σημείωσε μιλώντας στο XanthiPress.gr και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μμπεμπεκίδης. Η Alumil υποστηρίζει ότι η διαδικασία των απολύσεων είναι νόμιμη ενώ από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, η νομική σύμβουλος ανέφερε ότι πρόκειται περί παράνομων απολύσεων.
Αυτή φαίνεται ότι θα είναι και η γραμμή που θα ακολουθήσουν και οι απολυμένοι. Το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έγινε ενημέρωσή τους από τη δικηγόρο του ΕΚΞ καθώς θεωρείται ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες δικαίωσης εφόσον προσφύγουν στα δικαστήρια.
Όπως ανέφερε ο Άγγελος Μπεμπεκίδης, συντομότερη οδός δεν υπάρχει αφού ακόμη και στην περίπτωση που η Επιθεώρηση Εργασίας προσέφευγε εναντίον της εταιρίας, η υπόθεση θα απασχολούσε την τακτική δικαιοσύνη.
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/