Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

4 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω κρίσης για...τζαμί στον Έβρο!!!

Για ποιο διάσημο τέμενος εγκρίθηκε τόσο μεγάλο ποσό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προκαλώντας ήδη πολλές αντιδράσεις;

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας καταργεί και συνενώνει σχολεία λόγω της οικονομικής κρίσης και κρατικές επιχειρήσεις πρόκειται να "βγουν στο σφυρί" για να σωθεί το Δημόσιο, το Υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει...4 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή του τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, "Μπιρλίκ", την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας ότι θα δωθούν 4 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή στο Διδυμότειχο του ιστορικού τζαμιού του Σουλτάνου Βαγιαζήτ, ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά των Βαλκανίων. Το Υπουργείο Πολιτισμού κατηγοριοποίησε τα χρήματα που προορίζονται για τις προσπάθειες αναστήλωσης των ιστορικών μνημείων στην περιοχή του Έβρου.

Αναφέρεται πως το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακοινωθεί έως τώρα. Στην γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το γραφείο του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου για το θέμα, αναφέρεται πως όλα τα σχέδια που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τον Έβρο έγιναν δεκτά και πως όπως ανέφεραν αρμόδιοι του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει εγκριθεί για την περιοχή του Έβρου.

Ανάμεσα στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η επισκευή του ιστορικού τζαμιού Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, δαπάνης 4 εκ. ευρώ. Τα έξοδα για την επισκευή του τζαμιού θα αντιμετωπιστούνε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ για τις εργασίες θα υπογραφεί και συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, την σχολή μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και τον δήμο Διδυμοτείχου.

 
Πηγή:  http://greeknation.blogspot.com/