Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

O Ολυμπιακός θριαμβευτής, 3-1 στον τελικό της Ορεστιάδας τον Ηρακλή

Κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας
σε ένα σπουδαίο παιχνίδι,
που όμως συνοδεύθηκε και
από επεισόδια πριν από το ματς

ΤΟ ΦΙΛΜ
ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ
ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Για 12η φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ. Οι “ερυθρόλευκοι” αν και έχασαν από τον Ηρακλή το πρώτο σετ (21-25), κυριάρχησαν στα άλλα τρία (25-20, 25-21, 25-12) και έφτασαν σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του τροπαίου, σε ένα θεσμό στον οποίο είναι πολυνίκης. Επεισόδια πριν από τον τελικό στην πλατεία της Ορεστιάδας αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γηπέδου μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων.

Σε αντίθεση με τα επεισόδια που έγιναν εκτός του κλειστού, που περίπου 400 οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο (8 συλλήψεις), μέσα σ’ αυτό η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, χωρίς να γίνει το παραμικρό. Κατάμεστο το γήπεδο της Ορεστιάδας και μπροστά σε υγιείς φιλάθλους, ο Ολυμπιακός στέφθηκε για 12η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας και είναι ο πολυνίκης του θεσμού, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει τα μισά τρόπαια. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί του Ηρακλή σε τελικό Κυπέλλου, καθώς μέχρι τώρα είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μετά το μουδιασμένο πρώτο σετ, που ο Ηρακλής μπήκε πιο αποφασισμένος, ο Ολυμπιακός έβγαλε τεράστιο πάθος στο παρκέ και με τον Κουβανό Ρολάντο Χούρκιν Ντεσπέιν να κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι (αναδείχθηκε και MVP) έφτασε στη νίκη. Εξαιρετικοί για τους «ερυθρόλευκους» ήταν και οι νεαροί Φιλίποφ και Φράγκος, οι οποίοι ήταν εκ των πρωταγωνιστών και βοήθησαν σε κρίσιμα σημεία.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος το 2004 στο ίδιο γήπεδο είχε κερδίσει ως παίκτης του Ηρακλή τον Ολυμπιακό στον τελικό, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του: Είμαι γουρλής, αφού κάθε φορά που έρχομαι εδώ παίρνω το τρόπαιο! Τα παιδιά είναι παλικάρια, που προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο. Έχουν μεγάλη ψυχή. Η θέληση κέρδισε την απειρία και αυτό έχει σημασία. Κάθε νίκη μας δίνει φτερά και μας φτιάχνει την αυτοπεποίθησή μας. Ο Ηρακλής ήταν το φαβορί, αλλά αποδείξαμε ότι δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί».

Όσο για τον αρχηγό του Ολυμπιακού Ανδρέα Ανδρεάδη πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός σε όλα τα αθλήματα. Έχει ψυχή, καρδιά. Παρά τα προβλήματα έχουμε δείξει χαρακτήρα, στόχος τώρα είναι η τετράδα στο πρωτάθλημα, για να φτάσουμε μέχρι την κατάκτησή του. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από δω και πέρα για να πετύχουμε τον άλλο στόχο που έχουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτός είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ελπίζω να κερδίσουμε αύριο την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και την Πέμπτη στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα να γεμίσει το γήπεδο».

Όσο για τον προπονητή του Ηρακλή Φρέντι Μπρουκς παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος: «Πιστεύω ότι εκτός από το πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο το ματς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, κέρδισε δίκαια. Δεν είχαμε υπομονή κατά τη διάρκεια του αγώνα για να κάνουμε πράξη αυτά που είχαμε πει. Κάναμε λάθη και δεν δείξαμε συγκροτημένοι. Δεν αντιδράσαμε καλά στην υποδοχή τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλό σέρβις».


Τα σετ:   25-21, 20-25, 21-25, 12-25


Ηρακλής (Φρέντι Μπρουκς): Όουενς 14 (1 άσος, 13/27 επ., 40% υπ.), Προύσαλης 1 (1 άσος), Κιρόγκα 7 (7/20 επ., 56% υπ.), Μπίλινγκς 12 (12/31 επ.), Κανέλλος 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ, 53% υπ.), Πιπέργιας, Γκόρτσανιουκ, Κράβαρικ 2 (2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης

Ολυμπιακός (Γιάννης Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 22 (2 άσοι, 20/30 επ., 75% υπ.), Γιαμπλόνσκι 1 (1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (3 μπλοκ), Εστράδα 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 12 (2 άσοι, 6/10 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 16 (1 άσος, 14/32 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 36% υπ.), Χαριτωνίδης, Φράγκος 10 (8/12 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκης, Παπάζογλου (2 άσοι)

 
Πηγή:   http://www.enet.gr/