Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Βελτίωση των συνθηκών κράτησης στην Ελλάδα ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης


Εστάλη και σχετική επιστολή
στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Να αναλάβει άμεσα δράση για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης μεταναστών και κρατουμένων στη χώρα μας ζητεί με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο γ.γ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ.

Ο κ. Ζάγκλαντ τονίζει στην επιστολή του η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης μεταναστών και φυλακισμένων, ενώ επαναλαμβάνει τις ανησυχίες που εξεδήλωσε, στην πρόσφατη επικριτική δήλωση κατά της χώρα μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), σχετικά με τις συνθήκες κράτησης μεταναστών και φυλακισμένων στη χώρα.

Ο γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης διευκρινίζει ότι έχει πλήρη επίγνωση των πολλών προκλήσεων που, όπως τονίζει, αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδιαίτερα με την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων της. Υπογραμμίζει επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτούς τους ανθρώπους.

.