Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν οι επιθέσεις ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας κατά Καντάφι

Συναγερμός και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
      ΠOIA H ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΣ;


Δεν αφορά την Θράκη άμεσα, ούτε έχει σχέση με θρακιώτη, όπως πάντα προσπαθούμε στις αναρτήσεις σε αυτό το blog. Ωστόσο είναι θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, συμβαίνει και στην γειτονιά μας, δεν μπορούμε έστω και με σχετική καθυστέρηση να μην το αναφέρουμε.

Από το απόγευμα έχει ξεκινήσει η επίθεση των Συμμάχων στην Λιβύη. Ήδα γαλλικά μαχητικά έπληξαν στόχους δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, κατυαστρέφοντας τουλάχιστον τέσσερα τανκς. Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους τόμαχοκ προς συγκεκριμένους στόχους. Ωστόσο η πλευρά Καντάφι διαμηνύει ότι έχουν πληγεί κατοικημένες περιοχές και άμαχοι από αυτές τις επιθέσεις των Δυτικών.

Δύσκολο να μάθουμε ποια είναι η αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά, και αυτή τη φορά είναι στην γειτονιά μας - πολύ κοντά μας, ακριβώς από κάτω μας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού συμμετέχουμε ως χώρα στην επιχείρηση. Συναγερμός επικρατεί στη βάση της Σούδας ενώ βελγικά F-16 βρίσκονται στον Άραξο και αναμένονται και ολλανδικά,

"Η σημερινή συνάντηση έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά το τέλος της έκτακτης συνόδου των ηγετών στο Παρίσι.

"Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό, να πάει στη Λιβύη ομάδα αρχηγών κρατών

.