Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την επένδυση χρυσού στο Krumovgrand της Βουλγαρίας

Δόθηκε παράταση για την διαβούλευση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;



Παράταση προθεσμίας για τη διαβούλευση επί του φακέλου εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων - σε διασυνοριακά πλαίσια- του επενδυτικού σχεδίου εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrand της Βουλγαρίας.

Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της στις 3-3-2011 για το ίδιο θέμα υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή των προβλεπόμενων από τη Σύμβαση ESPOO, έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας στο ΥΠΕΚΑ, φάκελος για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του επενδυτικού σχεδίου εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρου κοιτάσματος στην περιοχή Krumovgrand της Βουλγαρίας, προκειμένου να συμμετάσχει η Ελλάδα στη διαδικασία εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που διεξάγει η Βουλγαρία για το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο.

Η χώρα μας ζήτησε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας παράταση της αρχικώς δοθείσας προθεσμίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας αποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του ΥΠΕΚΑ. Έτσι, η αρχικώς ανακοινωθείσα (στις 3-3-2011) προθεσμία των είκοσι (20) ημερών για να λάβει γνώση του εν θέματι φακέλου το ενδιαφερόμενο κοινό και να διατυπώσει εγγράφως απόψεις επί του περιεχομένου του, παρατείνεται κατά δέκα (10) ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι :

Ο εν λόγω φάκελος θα είναι διαθέσιμος στο ενδιαφερόμενο κοινό κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες :

α) στα Γραφεία της Δ/νσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, Τμήμα Γενικών Περιβαλλοντικών Θεμάτων - Πατησίων 147 -Αθήνα, 3ος όροφος (τηλ 210-8645125, 210-8623020)

και

β) στα γραφεία της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημοκρατίας 1 - Κομοτηνή (τηλ. 2531350123).

Οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες είναι αρμόδιες και για την παραλαβή των εγγράφων απόψεων.