Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι Θρακιώτες του αποψινού τελικού του κυπέλλου βόλεϊ!

ΠΟΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Ή ΈΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ;

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδος, ο τελικός φιλοξενείται στην Ορεστιάδα, με τον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή να διεκδικούν την δεύτερη κούπα της σεζόν ( η πρώτη, το σούπερ καπ, κατέληξε σε ερυθρόλευκα χέρια τον Οκτώβριο). Μπορεί στον τελικό να μην αγωνίζεται Θρακιώτικη ομάδα, ωστόσο ο Έβρος, πιστός στις συνήθειες του, τροφοδότησε τις ομάδες με αρκετούς αθλητές.

Ο Ολυμπιακός συγκεκριμένα διαθέτει στο ρόστερ του 3 Εβρίτες και έχει στον πάγκο του τον Γιάννη Καλμαζίδη , που έχει παντρευτεί Ορεστιαδίτισσα και έκανε τα πρώτα βήματα του στον ΑΟ Ορεστιάδας ως πασαδόρος. Βασικός διαγώνιος και βαρόμετρο είναι ο Δημήτρης Τζούριτς, γιος του Μίλαν Τζούριτς, που αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στον ΑΟΟ και διατέλεσε και προπονητής της ομάδας. Ο Δημήτρης, αγαπάει την Ορεστιάδα και σε κάθε συνέντευξη του δεν ξεχνάει ποτέ την εβρίτικη πόλη ενώ πρόσφατα δήλωσε , πως είναι όνειρο του να σηκώσει την κούπα σε αυτήν την πόλη. Μαζί με τον Τζούριτς, δυο κεντρικοί της ομάδας κατάγονται από τον Έβρο. Ο λόγος φυσικά για τον Ανδρέα Ανδρεάδη, που κατάγεται από τον Προβατώνα και ξεκίνησε την καριέρα του στον Εθνικό" Αλεξανδρούπολης, από όπου πήρε μεταγραφή στη συνέχεια στον Παναθηναικό. Μαζί του στους "Ερυθρόλευκους¨ είναι και ο Γιώργος Παπάζογλου, γέννημα - θρέμα Ορεστιαδίτης και παλιός αρχηγός του ΑΟΟ, ο οποίος έχει ζήσει τις μεγάλες και ένδοξες στιγμές του συλλόγου!

Μπορεί στον Ηρακλή να μην αγωνίζεται αθλητής, που να κατάγεται από τον Έβρο, ωστόσο πρωταγωνιστούν δυο αθλητές, που έχουν φορέσει τη φανέλα του Εθνικού. Ο λόγος φυσικά για τον Αντρέι Κράβαρικ, που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για λογαριασμό του Εθνικού το 1996 και για τον Ράιαν Όουενς, που και αυτός είχε επιτυχημένο πέρασμα με την φανέλα του Εθνικού.

Ευχόμαστε και στις δυο ομάδες καλή επιτυχία, με την προσοχή μας όμως να είναι στραμένη στους Εβρίτες και σε αυτούς που έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του Εθνικού!


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/