Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Επιβεβαιώνει την απόφαση για μετακινήσεις υπαλλήλων στην Κομοτηνή

ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ &
ΤΙ ΔΙΕΥΚΡΥΝΙΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ
O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ;

Επιβεβαιώνει την απόφαση για μετακινήσεις υπαλλήλων στην Κομοτηνή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης διευκρινίζοντας ότι εκεί οδηγείται η κατάσταση λόγω αναγκών της κεντρικής διοίκησης της Περιφέρειας που πρέπει να λειτουργήσει αλλά θα καλυφθούν οι θέσεις απ’ τους πλεονάζοντες υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων


Απαντώντας στο xanthionline.com για το πρακτικό της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ που αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση για μετακινήσεις υπαλλήλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φ. Καραλίδης επιβεβαίωσε την απόφαση κι ανέπτυξε το σκεπτικό που οδήγησε σ’ αυτήν.

Το πλεονάζον προσωπικό…

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι στην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι κενές θέσεις στην κεντρική διοίκηση της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά την μετακίνηση υπαλλήλων απ’ τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ωστόσο, δεν υπάρχει πρόθεση αποδυνάμωσης των Διοικητηρίων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων γι’ αυτό επελέγη να προταθεί η μετακίνηση των υπαλλήλων Έβρου, Ξάνθη, Καβάλας απ’ τις υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό κι από Δράμα προς Καβάλα στην περίπτωση δημιουργίας κενών, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι χιλιομετρικές αποστάσεις. Η κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα συνδράμει αναλογικά ενώ στις περιπτώσεις που μπορούν να εξυπηρετηθούν υπηρεσιακές ανάγκες με άλλους τρόπους όπως η τηλεδιάσκεψη, θα χρησιμοποιηθούν με στόχο τη μείωση και του κόστους αλλά και του χρόνου.

Κλείνοντας ο κ. Καραλίδης ανέφερε ότι έγιναν πολλές εποικοδομητικές προτάσεις κατά τη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων με όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα και στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Όσο για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υλοποίηση του Καλλικράτη όπως αυτό της επάνδρωσης της κεντρικής διοίκησης των Περιφερειών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται κατά την λειτουργία και να μη μπορεί να τα προβλέψει όλα ο νομοθέτης. Ωστόσο σημείωσε ότι καταγράφονται τα προβλήματα και θα κατατεθούν στην κεντρική διοίκηση μετά το πρώτο εξάμηνο ώστε να γίνει προσπάθεια να βρεθούν λύσεις.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/