Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δίψα για κούπα από Ηρακλή και Ολυμπιακό στην Ορεστιάδα

ΜΑΘΕΤΕ
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ
ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ
ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ



Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου του βόλλεϋ βρίσκεται η Ορεστιάδα. Η πόλη του βορείου Έβρου είναι πανέτοιμη για να διοργανώσει, για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, στο στολίδι κλειστό της γυμναστήριο, τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, ο νομός κινείται σε ρυθμούς βολεϊκούς και τα πάντα είναι έτοιμα για να διεξαχθεί μια γιορτή του βόλεϊ και του αθλητισμού.

Φιναλίστ του μεγάλου αγώνα, δυο μεγάλες ομάδες, ο Ηρακλής και ο Ολυμπιακός, δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές στο χώρο της ελληνικής και ευρωπαϊκής πετοσφαίρισης. Η δίψα για διάκριση και τίτλο είναι μεγάλη και άπαντες προετοιμάζονται για να τα δώσουν όλα για να σηκώσουν την πρώτη κούπα της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι Ολυμπιακός και Ηρακλής δίνουν ραντεβού για πέμπτη φορά σε τελικό Κυπέλλου, με τον «γηραιό» να έχει το πάνω χέρι με τρεις νίκες-κατακτήσεις. Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» συμμετέχουν στον 18ο τελικό τους, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίζει για έκτη φορά, «επιστρέφοντας» ύστερα από τέσσερα χρόνια.


Κατάμεστο γήπεδο

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο σφύριγμα των Μιχελινάκη, Γεροθόδωρου, διαιτητών του τελικού, έχει αρχίσει. Το πιο ευχάριστο - αλλάακι δυσάρεστο για πολλούς που θα μείνουν απέξω - είναι ότι το γήπεδο της Ορεστιάδας θα είναι κατάμεστο. Οι 2000 περίπου προσκλήσεις έγιναν καπνός πολύ γρήγορα (από 200 δόθηκαν στις δυο ομάδες), ενώ η ζήτηση του κόσμου που θέλει να μπει στο γήπεδο για να δει από κοντά τον τελικό παραμένει μεγάλη.

Όπως σημειώνεται, η ανταπόκριση του κόσμου για να δει τον αγώνα είναι τόσο μεγάλη που μερικοί προβλέπουν ότι για πρώτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου θα μείνουν εκτός γηπέδου αρκετός κόσμος. Έτσι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από φίλους του αθλήματος και αναμένεται να δημιουργηθεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα με τις μικρές μαζορέτες των διοργανωτών να δίνουν το έναυσμα για χειροκρότημα και την διεξαγωγή ενός πολύ καλού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων που υπόσχονται θέαμα. Μια πραγματική γιορτή για το άθλημα.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο Ηρακλής βρίσκεται από την Πέμπτη στην Ορεστιάδα ενώ χθες το πρωί έφτασε και η αποστολή του Ολυμπιακού. Εκπρόσωποι των δυο, συμμετείχαν στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε από την Πέμπτη (15:00-17:00) με το σεμινάριο του Τεχνικού Συμβούλου Ανάπτυξης της Ε.Ο.ΠΕ., Λεωνίδα Καραΐσκου, στους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων του νομού Έβρου στο κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας με θέμα «Το βόλεϊ ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο».

Το Σάββατο ο Ηρακλής έχει προγραμματισμένη προπόνηση στις 10:00 και ο Ολυμπιακός στις 11.00. Λίγο πριν από τον τελικό, το δίωρο 15:00 με 17:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας επίδειξης Κλιμακίων Α' Περιφέρειας, ενώ 17:00 με 17:30 θα γίνει αγώνας επίδειξης μίνι βόλεϊ της Ορεστιάδας.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/