Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διαμαρτύρονται έντονα οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Βράζουν από την διαιτησία στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος χάντμπολ με το Νευροκόπι


ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ


Έχουν περάσει πέντε ημέρες, αλλά ακόμη βράζουν στην Αλεξανδρούπολη από τη διαιτησία του ντέρμπι κορυφής των Κυκλώπων με το Νευροκόπι. Η γυναικεία ομάδα των Κυκλώπων ήθελε νίκη και με διαφορά 4 γκολ για να καλύψει την ήττα του πρώτου γύρου και να ευνοηθεί σε περίπτωση ισοβαθμιών, αλλά οι αποφάσεις του διαιτητικού διδύμου, τους έκοψε τον στόχο τους.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ήταν πολύ καλή παρά την εχθρική αντιμετώπιση που είχε, επικράτησε με σκορ 30 - 27. Ωστόσο, δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά των 4 γκολ με την οποία έχασε στο Νευροκόπι. Έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, αλλά λόγω της διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια το Νευροκόπι είναι πρώτο. Η ομάδα μας πλέον είναι υποχρεωμένη να κερδίσει τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια (με Πανσερραϊκό εντός και Θράκη εκτός) και να περιμένει να στραβοπατήσει η ομάδα του Νευροκοποίου (την τελευταία αγωνιστική έχει δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με την περσινή πρωταθλήτρια της ένωσης, την Προσοτσάνη).

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι αφού κάθε φορά που η ομάδα μας έφτανε την διαφορά στα 4 γκολ, οι Στυλιανίδου Σ. και Γερακοπούλου Π. (διαιτητές του αγώνα), ανακάλυπταν σφυρίγματα εναντίον της ομάδα μας, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνονταν στο ένα με δυο γκολ. Χαρακτηριστικότερο όλων το γεγονός ότι στο διάστημα 52-56', το πιο κρίσιμο του αγώνα, άφησαν τις γηπεδ0ύχες με 4 παίκτριες στον αγωνιστικό χώρο! Όσο για τις δίλεπτες; 9 (και μια κόκκινη) για τους Κύκλωπες, τρεις για τις Δραμινές.


Διαμαρτυρία

Η διοίκηση της ομάδας των Κυκλώπων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του αγώνα, κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και ζητά για την αξιοκρατική κατάταξη του ομίλου, την επανάληψη του αγώνα.

«Τα καθοριστικά σφυρίγματα των δύο διαιτητών ήταν αυτά που δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ορισμένα από τα σφυρίγματα ήταν τα εξής : Σφύριγμα 'πόδια' ενώ δεν έγινε εσκεμμένα., δίλεπτη στην καλύτερη παίκτρια μας σε μαρκάρισμα από μπροστά ( δεν ήταν αντιαθλητικό γιατί τότε μάλλον οι διαιτητές ταυτόχρονα θα έδιναν κόκκινη κάρτα ). Στο 52.36' άφησαν την ομάδα μας με 4 παίκτριες ( δίλεπτη σε παίκτρια που αγωνιζόταν, δίλεπτη σε παίκτρια στον πάγκο και δίλεπτη στον προπονητή ). Όταν ήμουν - ως συνοδός - όρθιος με απειλούσαν με δίλεπτη , ενώ ο συνοδός του Νευροκοπίου ο οποίος ήταν όρθιος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έδινε εντολές στις παίκτριές του ( δηλ. ήταν ο προπονητής χωρίς κάρτα προπονητή ) ουδέποτε παρατηρήθηκε. Μέχρι το 25' του αγώνα εμείς δεχόμασταν δίλεπτες αποβολές, ενώ το Νευροκόπι..

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ο εκνευρισμός των παικτριών ( 9 δίλεπτες αποβολές και μια κόκκινη κάρτα ενώ η αντίπαλη ομάδα 3 δίλεπτες αποβολές μόνο ), του προπονητή και της κερκίδας. Τα πέναλτι φυσικά ήταν διπλάσια ( 4 υπέρ οι Κύκλωπες - 8 υπέρ το Νευροκόπι )

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ότι και η ομάδα της Προσοτσάνης ( αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους ) στον αγώνα με το Νευροκόπι έχει και αυτή ΦΡΙΚΤΑ παράπονα ( διαιτητής ήταν η Κα Στυλιανίδου Σοφία ). ΤΥΧΑΙΟ; Όπως μας ανάφερε η ίδια η διαιτητής, διαιτήτευσε εκτός Δράμας μόνο αυτά τα δύο παιχνίδια.

Είναι δυνατόν να ορίζεται ως διαιτητής σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα,(Α.Σ. ΚΥΚΛΩΠΕΣ - ΑΟ ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ) , κάποιος ο οποίος είναι κάτοικος Νευροκοποπίου και μάλιστα καθηγητής φυσικής αγωγής σε γυμνάσιο του Νευροκοπίου;

Αν στην τελική οι διαιτητές καθορίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα αυτό δεν λέγεται πρωτάθλημα. Τον χαρακτηρισμό τον αφήνουμε στον φίλαθλο κόσμο. Αν μείνει και αυτός να παρακολουθεί αγώνες. Το άθλημα είναι ερασιτεχνικό και παίκτες, προπονητές και διοικήσεις αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για το άθλημα του Χάντμπολ. Ας μην τους ΔΙΏΞΟΥΝ».


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3 - 3, 9 - 8, 14 - 11, 17 - 17, 23 - 23, 30 - 27.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Α. Σ. ΚΥΚΛΩΠΕΣ: Σμαρλαμάκη 9, Χαραλαμπάκη, Επιτρόπου 1, Κουρουτζίδου, Αλεξίου 7, Πολυτίδου 6, Σταρσίνοβ 5,Λεγγέτση, Σαλαμανή 2, Ευθυμιάδου, Μαντζαρίδου, Χριστοδούλου.

Α. Ο. ΑΚΡΙΤΕΣ ΝΕΥΡΟΚΟΠΊΟΥ: Μαυροπούλου 1, Πίσσα, Στεφανίδου 6, Χατζηκωνσταντίνου, Παπαδοπούλου 4, Συμεωνίδου, Μαββίδου 8, Κοκκινάκη, Ελευθεριάδου 5, Κοπανέλου, Αμβροσιάδου 3, Τσινίδου, Ευθυμιάδου.



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/