Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στην Εθνική εφήβων βόλεϊ ο Εβρίτης Μάκης Δημητριάδης !


Παρουσιάστηκαν χθες οι ομοσπονδιακοί προπονητές όλων των κατηγοριών στις εθνικές ομάδες βόλεϊ

Αναβάθμιση για τον Εβρίτη, που συνεχίζει και στην Παίδων

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΏΣΕΙΣ


Παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 3/3 οι νέοι ομοσπονδιακοί προπονητές όλων των κατηγοριών στις εθνικές ομάδες βόλλεϋ. Με την παρουσίαση όλων των προπονητών των εθνικών ομάδων ανοίγει μια νέα σελίδα για το ελληνικό βόλλεϋ, μια σελίδα που όλοι εύχονται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μαζί με όλους τους ομοσπονδιακούς, εκτός φυσικά από τον Καρπάρα, που έχει υποχρεώσεις με την ιταλική ομάδα που προπονεί. Συγκεκριμένα παρέστησαν οι: Αλέκος Λεώνης-Σωτήρης Δρίκος (στην Ανδρών), Αποστόλης Οικονόμου (ως δεύτερος προπονητής της Εθνικής Γυναικών), Τάκης Φλώρος (στις Νεάνιδες), Νίκος Μπουτσουρής (στους Εφήβους), Μάκη Δημητριάδη (Παίδες) και Καρολίνα Μπαρζούκα (Κορασίδες).

Αλέκος Λεώνης και Σωτήρης Δρίκος ανέλαβαν τις τύχες της Εθνικής ομάδας βόλλεϋ των ανδρών, με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2013 και δεύτερον τη δημιουργία μιας ελληνικής σχολής. Οι δυο νέοι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, κατά την παρουσίασή τους από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ανέπτυξαν τις πρώτες τους σκέψεις για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θεώρησαν ευθύνη και πρόκληση την ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εξάλλου, ο Μάκης Δημητριάδης που συνεχίζει στην εθνική παίδων έχοντας τον Απρίλιο την πρόκριση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ήταν εκεί και μίλησε για τη δουλειά που έχει γίνει τα δυο τελευταία χρόνια, ενώ όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης από το 2012 ο Εβρίτης προπονητής θα ακολουθήσει τη φουρνιά των Παίδων στην Εθνική Εφήβων, αλλάζοντας ρόλους με τον Νίκο Μπουτσουρή.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευθύνη πέφτει σε μένα και τον Μάκη, αλλά και στους περιφερειακούς προπονητές που πρέπει να δουλεύουν με βάση αυτό το μοντέλο, έτσι ώστε όσα παιδιά έρχονται στις εθνικές ομάδες παίδων-εφήβων, που αποτελούν τον προθάλαμο της ανδρών, να έχουν δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα και να μην πρέπει να διορθώνουμε πράγματα και καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Μπουτσουρής.

Ο Μάκης Δημητριάδης υπογράμμισε τα εξής: «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για τη συνέχιση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου. Για την εθνική παίδων έχω να πω πως είμαστε τυχεροί σαν άθλημα που έχουμε αυτή τη φουρνιά. Είναι πολύ καλή περίοδος και θα συνεχίσει να δίνει παιδιά προς τα πάνω. Είναι μια δουλειά που έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, έχει δώσει αποτελέσματα και πρέπει να συγχαρούμε την ομοσπονδία που συνεχίζει επάξια αυτό που έχει γίνει μέχρι τώρα και δίνει εμπιστοσύνη και εφόδια για το καλύτερο δυνατό. Μπαίνουμε πρώτοι στη μάχη του ευρωπαϊκού και θα πάμε εκεί έχοντας εκπονήσει ένα πρόγραμμα με τριήμερες συγκεντρωτικές προπονήσεις και μια μεγάλη προετοιμασία πριν από τα τελικά.

Τα σωματεία, οι προπονητές και οι παράγοντες κατανοούν την εθνική προσπάθεια, γιατί η εθνική ομάδα είναι υπόθεση όλων και οι επιτυχίες έχουν να κάνουν με την πρόοδο και την ανάπτυξη του ελληνικού βόλεϊ. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τους παράγοντες και τους προπονητές. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και τυχερός που βρίσκομαι με καταξιωμένους προπονητές και στη φιλοσοφία για κάθετη ανάπτυξη είμαι απόλυτα σύμφωνος. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στα σωματεία, ενώ το πρωτάθλημα παμπαίδων, από όπου ξεκίνησε η σημερινή φουρνιά, πρέπει να συνεχίσει γιατί είναι ένας πετυχημένος θεσμός. Επίσης πρέπει να υπάρχουν σχέσεις με άλλες ομοσπονδίας, όπως έχει προαναγγελθεί από τον κύριο Μαυρομάτη, για να πάρουμε όλα τα θετικά και να τα αφομοιώσουμε ώστε να δημιουργήσουμε εντέλει την ελληνική σχολή που θέλουμε».

Η Εθνική Παίδων ήταν η ομάδα στην οποία ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχ. Μαυρομμάτης αναφέρθηκε ιδιαίτερα: «Την Εθνική Παίδων θέλω να τη συγχαρώ για την εξαιρετική προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του Μάκη Δημητριάδη. Είναι μια ευχάριστη πρόκληση η συμμετοχή μας στα τελικά της Τουρκίας. Δεν πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στον λαιμό στην ομάδα γιατί είναι νέα παιδιά. Μπορούν βέβαια να κάνουν μεγάλα πράγματα. Πάμε για το καλύτερο δυνατό με λογική αυτή η ομάδα να έχει και συνέχεια. Μακάρι να καταφέρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο. Μετά από κουβέντα που κάναμε σήμερα, θα βρίσκονται όλοι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία. Από τώρα μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού του 2012 μπορούν απρόσκοπτα να επιτελέσουν έργο».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε Εθνική ομάδα και τους στόχους που υπάρχουν.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/