Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου με περιφερειάρχες

Ο υπουργός ενημέρωσε για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και φέρεται να επισήμανε ότι απαιτείται «νοικοκύρεμα» σε όλους τους τομείς 
 
ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 
Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015, αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι περιφερειάρχες της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τους περιφερειάρχες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και φέρεται να επισήμανε ότι απαιτείται «νοικοκύρεμα» σε όλους τους τομείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και, κατ’ επέκταση, στις τοπικές κοινωνίες και τα ελλείμματα που δημιουργούνται.

Η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τόσο για τα χρέη των προηγούμενων, με την ψήφιση σχετικής τροπολογίας, όσο και για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων που αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιουλίου 2011.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη τα προβλήματα της μισθοδοσίας του προσωπικού καθώς και των λειτουργικών εξόδων των Περιφερειών, για τα οποία συναποφασίστηκε να υπάρξει διάλογος σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυσή τους.

Οι περιφερειάρχες κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας σε επίπεδο περιφερειών, για την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.


Γ. Σγουρός: Τα υπουργεία να δώσουν την υπόσταση που μας αρμόζει

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το χρονικό σημείο όπου καλούνται οι 13 Περιφερειάρχες να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό, ανέφερε, δεν θα καταστεί εφικτό εάν δεν διευθετηθούν θέματα γραφειοκρατίας και εάν τα υπουργεία δεν δώσουν την υπόσταση που τους αρμόζει. «Πρέπει να μας λύσουν τα χέρια για να μπορέσουμε από κοινού να βαδίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.


.