Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η ώρα του Μπανιώτη απόψε στο Παρίσι

Ο Κομοτηναίος άλτης εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που άνοιξε τις πύλες του στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τα καλά του φοράει σήμερα το Παλαί Ντε Μπερσί των Παρισίων, καθώς ξεκινά το 31ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με πολλαπλή ελληνική συμμετοχή αλλά και πολλές ελπίδες για θρακιώτικη διάκριση. Ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης συμμετέχει στην διοργάνωση και έχοντας αποκομίσει πλέον τις απαραίτητες εμπειρίες, είναι πανέτοιμος για ένα μεγάλο άλμα που ίσως να φέρει και τη μεγάλη διάκριση.

Ο Μπανιώτης έρχεται σε αυτό το Πανευρωπαϊκό έχοντας φετινό ατομικό ρεκόρ τα 2,30 μέτρα, επίδοση που επανέλαβε μάλιστα και στους φετινούς τρεις αγώνες του (στην ημερίδα στην Παιανία, σε μίτινγκ στο Βερολίνο αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα). Στο όριο αυτό έχει τοποθετηθεί ο πήχης για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, αρκετά υψηλό βέβαια, με την εκτίμηση ότι ενδεχομένως και τα 2,27μ να είναι αρκετά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο θρακιώτης αθλητής έχει τις δυνατότητες όχι απλά να προκριθεί αλλά και να διακριθεί, εφόσον φυσικά επαναλάβει τις φετινές του επιδόσεις. Και αυτό γιατί πριν δύο χρόνια, στην αντίστοιχη διοργάνωση του Τορίνο, το μετάλλιο κρίθηκε στα 2,28 μέτρα.

Σε εκείνη την διοργάνωση ο Μπανιώτης είχε κάνει ουσιαστικά την πρεμιέρα του σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και με τον κομοτηναίικο τσαμπουκά του, παραλίγο να κάνει ένα μικρό θαύμα. Προκρίθηκε στον τελικό και άγγιξε το μετάλλιο, το οποίο έχασε στο τσακ. Βλέπετε, είχε περάσει τα 2,28μ που έδωσαν το χάλκινο αλλά όχι με την πρώτη προσπάθεια και έτσι περιορίστηκε στην έκτη θέση, που ούτως ή άλλως ήταν μια μεγάλη επιτυχία (η μεγαλύτερη της ελληνικής αποστολής σε εκείνη την διοργάνωση).

Δύο χρόνια μετά ο Μπανιώτης έχει αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες και κατά συνέπεια δείχνει πιο ώριμος και έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Μπορεί να μην θεωρείται φαβορί, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν αξίζει να ρισκάρεις μια πρόβλεψη για έκπληξη από την ελληνική ομάδα, τότε όλα τα λεφτά θα έπρεπε να πάνε στον άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Ο Μπανιώτης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) και μαζί του θα δοκιμάσει την τύχη του και ο Δημήτρης Χονδροκούκης, η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο ύψος.

Στην πρεμιέρα της Παρασκευής, που έχει κυρίως προκριματικούς και από τελικούς μόνο την σφαιροβολία ανδρών καθώς και τα 60μ εμπόδια ανδρών και γυναικών, αγωνίζονται ακόμα από ελληνικής πλευράς οι Αθανασία Πέρρα, Βούλα Παπαχρήσου και Νίκη Πανέττα στο τριπλούν, Λούης Τσάτουμας και Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος, Κώστας Φιλιππίδης στο επι κοντώ, Δημήτρης Τσάμης στο τριπλούν και Έλενα Φιλάνδρα στα 800 μέτρα.

Το «thrakisport», που πάντα προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που έχουν θρακιώτικο ενδιαφέρον, με την ευγενική χορηγία της «Aegean Airlines» θα βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στο Παρίσι για να παρακολουθήσει και να καλύψει από κοντά τις προσπάθειες του κομοτηναίου Κώστα Μπανιώτη αλλά και των υπολοίπων ελλήνων αθλητών στην πρώτη σπουδαία αθλητική διοργάνωση για το 2011.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/