Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εξελίξεις για τους νεαρούς της «Εξέδρας των επισήμων»

Τους συνέλαγαν για τον εμπρησμό τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου αλλά εμπλέκουν τον έναν κατηγορούμενο και με παιδική πορνογραφία

Ωστόσο άλλα λέει η αστυνομία και άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ






Εξελίξεις στην υπόθεση των δύο νεαρών που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στην εξέδρα των επισήμων, υπήρξαν τις τελευταίες μέρες. Με Δελτίο Τύπου η Αστυνομική Διεύθυνση ανέφερε ότι μετά τις διώξεις που είχαν ασκηθεί αρχικά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης «επιπρόσθετα σε βάρος του ενός δράστη εξ αυτών, άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς σε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα που είχε διενεργηθεί, κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό παιδικής πορνογραφίας.»


Δεν έχει ασκηθεί δίωξη

Όμως το ρεπορτάζ γύρω από την υπόθεση αποκάλυψε ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση εδώ και δύο μέρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ανάμεσα στα cd μουσικής που είχαν βρεθεί στο σπίτι του ενός, φέρεται να έχει εντοπιστεί ένα που έχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης υπάρχει πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει πότε δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος δίσκος, από ποιον υπολογιστή, αν το υλικό προέρχεται από το διαδίκτυο και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

Συμπληρωματική δίωξη πάντως δεν έχει ασκηθεί μέχρι στιγμής από τον Εισαγγελέα –όπως αναφέρεται- παρά μόνο έχει δοθεί εντολή στην Αστυνομία για την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.


Λόγω αδιαθεσίας αστυνομικού έχει αναβληθεί η δίκη τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί είχαν συλληφθεί λίγο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2010 με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να κάψουν την εξέδρα των επισήμων και κατηγορήθηκαν από την Αστυνομία για απόπειρα διακεκριμένης φθοράς, οπληχρησία και οπλοκατοχή. Κατά το στάδιο της ανάκρισης ο Εισαγγελέας είχε μετατρέψει τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, που τους είχαν αποδοθεί, σε απλά πλημμελήματα.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 2-11 αλλά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου λόγω αδιαθεσίας του βασικού μάρτυρα-αστυνομικού που τους είχε εντοπίσει, μόλις είχε ανέβει στο βήμα για να καταθέσει.


Πηγή:   http://www.xanthipress.gr/