Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου: «Στη Θράκη νοιώθω όπως και στο Ικόνιο»

Πήγε σε «τουρκικούς»
συλλόγους στην Κομοτηνή
και ζήτησε από τους
μουσουλμάνους να
"προστατεύουν την
τουρκική τους εθνότητα"

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                      ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ
                    ΣΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ





Ο Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη το μεσημέρι . Μιλώντας στο αεροσκάφος με τους τούρκους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου δήλωσε οτι υπάρχουν προσπάθειες μείωσης των πτήσεων στο Αιγαίο και απο τις δυο πλευρές. "Το 2010 η ελληνική αεροπορία πραγματοποίησε 12346 πτήσεις στο Αιγαίο και εμείς 2843. Θα πρέπει να μειώσουμε αυτή τη δραστηριοότητα" δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Σε ερώτηση τούρκων δημοσιογράφων για το αν ήταν σε γνώση της τουρκικής κυβέρνησης η υπεπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω απο το Αγαθονήσι την ημέρα της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στο Ερζερούμ, ο Νταβούτογλου απάντησε " σε γενικά πλαίσια γνωρίζουμε τις δραστηριότητες, αλλά αυτό που μπορώ να πω απο την ημέρα εκείνη σταμάτησε αυτή η δραστηριότητα".

Μετα την άφιξη του στην Αλεξανδρούπολη, ο Νταβούτογλου επισκέφθηκε το χωριό Αριαννά. Εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες Μουσουλμάνοι της περιοχής. Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών πήγε στο καφενείο του χωριού ανέβηκε πάνω σε μια καρέκλα και ξεκίνησε την ομιλία του. " Εσείς είστε η πύλη μας που ανοίγει στην Ευρώπη. Αισθάνομαι σαν να είμαι στο Ικόνιο της Τουρκίας μοιάζουν τόσο πολλά όλα" δήλωσε .

Ο τούρκος υπουργός επισκέφθηκε την "Τουρκική Ενωση Νέων Κομοτηνής" και την "Ένωση Τούρκων Θράκης".

" Να είστε ενωμένοι, να προστατεύεται την τουρκική σας εθνικότητα, τη φωνή σας να την ακούσουν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Επωφεληθείτε απο τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ".

 
Πηγή:  http://www.onalert.gr/