Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Έσπασαν τα τζάμια σε τζαμί του Ισάλου

Δηλώσεις καταδίκης από την Ψευδομουφτεία Ροδόπης, το κόμμα DEP και την "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΣΗ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ"

Έσπασαν τα τζάμια στο τέμενος του Ισάλου

Η επίθεση από άτομο/άτομα αγνώστου ταυτότητας στο τέμενος του χωριού Ίσαλο Ροδόπης ήρθε να προστεθεί στις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στους χώρους λατρείας που ανήκουν στους Τούρκους.

Η εκλεγμένη μουφτεία Κομοτηνής καταδίκασε την επίθεση με την εξής ανακοίνωση: «Σε μια εποχή που οι άνθρωποι προσπαθούν να προσευχηθούν ελεύθερα, προκαλούν σκέψεις τέτοιου είδους ή παρόμοιες επιθέσεις στους χώρους λατρείας που θεωρούνται ιεροί σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν. Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στους ιερούς χώρους μας όπως τεμένη και νεκροταφεία και περιμένουμε την σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην δικαιοσύνη».

Το Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση με την εξής ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στους θρησκευτικούς χώρους μας από άτομα που δεν έχουν αυτογνωσία».

Και η ABTTF δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την επίθεση. Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο τέμενος του Ισάλου. Η επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στην δυτική Θράκη μοιάζει με προβοκατόρικη επίθεση. Όλοι όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα γίνει παιχνίδι των προβοκατσιών».


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/